Touch Bar е на път да си отиде, а нови доклади и концепции сочат интересна замяна – слот за Apple Pencil.

Според нов патент, публикуван по-рано тази седмица от Службата за патенти и търговски марки на САЩ, Apple се интересува от идеята Touch Bar да бъде заменен с док или калъф за Apple Pencil. Документите показват стилуса, който се помещава в дока и обясняват, че той може да действа като мишка за преместване на курсура. Още по-интересно е, че патентът описва Apple Pencil като функция, която може да замени реда с клавиш F. Това означава, че той може да съдържа функционални клавиши, с които можете да взаимодействате отстрани на писалката.

“Докато стилусът е монтиран в държача, той може да действа като мишка за преместване на курсура. Уикално е, че в държача и Apple Pencil е вградена система от висок клас, при която стилусът може да замени горния ред F бутони със символите на функционалните клавиши, имитирани от Apple Pencil с пълна функционалност”.

Патентът би позволил на Apple да използва страничната или долната част на корпуса на лаптопа като възможни места за поставяне на стилуса, както видяхме при други лаптопи. За сега обаче Apple Pencil работи предимно с iPad. Известно е, че MacBook няма сензорни екрани, което означава, че трябва да се промени много, за да има смисъл този патент. Документът обаче е доказателство, че компанията работи по интересни идеи и възможни продуктови дизайни.