Изберете Страница

Apple може да замени дигиталната коронка на Apple Watch с оптичен сензор

Нов патент на Apple разкрива, че компанията скоро може да замени дигиталната коронка на Apple Watch с оптичен сензор. Както съобщава Patently Apple, възможният оптичен сензор ще използва жестова като начин за управление на часовника.

Той също така ще може да измерва сърдечна честота, ниво на кислород в кръвта, кръвно налягане и други биометрични данни. Потребителят ще може да мести пръст пред оптичния сензор и когато той разпознае жеста, часовникът ще го използва за управление на системата или промяна на показваната информация.

Сензорът ще може да бъде конфигуриран да открива жестовете на потребителя на различни разстояния, или движение, когато бъде натиснат или жестът е на близко разстояние от него. Така Apple Watch ще използва по-малко движещи се части, което ще го направи още по-издръжлив.

Патентът цели и да освободи още място, което може да се използва за поставяне на допълнителни компоненти в часовника. Въпреки, че документът вече е реалност, за съжаление това далеч не означава, че Apple със сигурност ще използва технологията в реален продукт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This