Изберете Страница

Apple може да замени дигиталната коронка на Apple Watch с оптичен сензор

Нов патент на Apple разкрива, че компанията скоро може да замени дигиталната коронка на Apple Watch с оптичен сензор. Както съобщава Patently Apple, възможният оптичен сензор ще използва жестова като начин за управление на часовника.

Той също така ще може да измерва сърдечна честота, ниво на кислород в кръвта, кръвно налягане и други биометрични данни. Потребителят ще може да мести пръст пред оптичния сензор и когато той разпознае жеста, часовникът ще го използва за управление на системата или промяна на показваната информация.

Сензорът ще може да бъде конфигуриран да открива жестовете на потребителя на различни разстояния, или движение, когато бъде натиснат или жестът е на близко разстояние от него. Така Apple Watch ще използва по-малко движещи се части, което ще го направи още по-издръжлив.

Патентът цели и да освободи още място, което може да се използва за поставяне на допълнителни компоненти в часовника. Въпреки, че документът вече е реалност, за съжаление това далеч не означава, че Apple със сигурност ще използва технологията в реален продукт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This