Изберете страница

Apple може да замени дигиталната коронка на Apple Watch с оптичен сензор

Нов патент на Apple разкрива, че компанията скоро може да замени дигиталната коронка на Apple Watch с оптичен сензор. Както съобщава Patently Apple, възможният оптичен сензор ще използва жестова като начин за управление на часовника.

Той също така ще може да измерва сърдечна честота, ниво на кислород в кръвта, кръвно налягане и други биометрични данни. Потребителят ще може да мести пръст пред оптичния сензор и когато той разпознае жеста, часовникът ще го използва за управление на системата или промяна на показваната информация.

Сензорът ще може да бъде конфигуриран да открива жестовете на потребителя на различни разстояния, или движение, когато бъде натиснат или жестът е на близко разстояние от него. Така Apple Watch ще използва по-малко движещи се части, което ще го направи още по-издръжлив.

Патентът цели и да освободи още място, което може да се използва за поставяне на допълнителни компоненти в часовника. Въпреки, че документът вече е реалност, за съжаление това далеч не означава, че Apple със сигурност ще използва технологията в реален продукт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This