Изберете страница

Apple може да замени дигиталната коронка на AirPods Max със сензорни контроли

Предполага се, че Apple работи по AirPods Pro 2, които ще представи по-късно тази година. Очаква се да видим нов дизайн без стъбло, със сензори, които ще ви помогнат да проследявате тренировките си.

Известният анализатор Минг-Чи Куо очаква компанията да надстрои и чипа H1, който е отговорен за активното шумоподтискане, аудио възпроизвеждането и също така позволява на AirPods Pro да се сдвояват бързо с други устройства на Apple.

Възоснова на заявка за нов патент на гиганта можем да предположим и, че AirPods Max също ще получат своя наследник, който обаче ще изгуби дигиталната си коронка, за сметка на сензорни контроли.

AirPods Max дебютираха през декември 2020 година с цена от 549 долара и са най-скъпото устройство на компанията с тази марка. За тази цена получавате някои от функциите, които можете да откриете в AirPods Pro, като активно шумоподтискане, което ви позволява да елиминирате околния шум във фонов режим и режим на прозрачност, полезен в града.

Патент, получен от Apple през 2019 година , описва интелигентни тъкани със сензори за управление и технология, която предоставя тези контроли в слушалките. Два допълнителни патента, предоставени на компанията през 2020 година, се фокусират върху въвеждането на жестове с докосване от външната страна на наушниците.

Нова патентна заявка, подадена от Apple и публикувана от Службата за патенти и търговски марки на САЩ в четвъртък показва как бъдеща версия на AirPods Max ще замени дигиталната коронка с чувствителна повърхност. Тази замяна ще увеличи ефективността при контрол на функциите, в сравнение със съществуващите техники, които използват сложен и отнемащ време потребителски интерфейс, често включващ множество натискания на клавиши. Освен загуба на време, всичко това губи и ценна енергия, което според гиганта е особено важно при устройства, работещи с батерии.

Понастоящем аудио контролите на AirPods Max се осъществяват с помощта на дигитална коронка, подобна на тази в Apple Watch. Тя контролила силата на звука, прескача между песни, отговаря на повиквания и активира Siri. Няма гаранция, че Apple ще получи патента, а дори и това да се случи, не е сигурно, че технологията, изложена в него, ще бъде използвана в AirPods Max 2. Не пречи обаче да се надяваме това да се случи, ако не тази година, то в някой от следващите флагмански модели слушалки на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This