Новите модели iPhone за тази година все още не са представени, но вече има упорити слухове за техните наследници през 2020 година. MacRumors цитира анализатор на Barclays, който прогнозира някои характеристики на iPhone за следващата година.

Докато тазгодишните модели ще предоставят минимални промени в дизайна, свързани основно с добавянето на трети сензор в задната камера, то тези за 2020 година ще претърпят значителни промени. Вече чухме за възможността за 5G, благодарение на модемните чипове на Qualcomm, но в същия доклад се споменава и за 3D наблюдение, чрез системата на задната камера. Интересното обаче е, че отново се споменава и технологията за акустичен сензор за пръстови отпечатъци, която би могла да позволи full-screen Touch ID. Тъй като това сканиране на пръстови отпечатъци на дисплея може да регистрира и разпознае биометрични данни на всяко място по екрана, няма да има смисъл компанията да запази Face ID.

С добавянето на full-screen Touch ID, Face ID най-вероятно ще отпадне и това ще проправи пътя за iPhone без прорез на екрана. Интересното е, че именно Face ID помогна на компанията да се отърве от хоум бутона, елиминирайки Touch ID, а сега ще стане обратното, но все пак това са само слухове и предположения, тъй като тепърва предстои да видим тазгодишните модели iPhone през септември, а до следващото поколение остава повече от година.