Изберете Страница

Apple може би ще се откаже от Touch ID

Един от следващите модели iPhone ще бъде наистина различен от всичко, което сме виждали до сега, с чисто нов дизайн и голям OLED дисплей. Независимо дали той ще се нарича iPhone 8 или iPhone X, тези промени ще принудят компанията да преосмисли използването на някои компоненти, които сме свикнали да намираме на предния панел и това са хоум бутона, предната камера, сензорът за пръстови отпечатъци и някои други датчици.

Нов и до някъде странен доклад твърди, че Apple ще се откаже именно от Touch ID сензора, като ще го замени с 3D лазерно базирана технология за разпознаване на лица.

Анализаторът от JP Morgan, Род Хол твърди в своя бележка към инвеститорите, че компанията работи върху 5.8 инчов iPhone с OLED дисплей от край до край и 3D скенер, който ще бъде използван за лицево разпознаване. Това до някъде се припокрива със слуховете, които чухме до момента и има известен шанс Хол просто да преповтаря това, което по-рано беше съобщено от Минг-Чи Куо.

Всъщност всички спекулации до момента се обединяват около това, че емблематичният хоум бутон си отива, но едни от тях твърдят, че сензорът за пръстови отпечатъци ще бъде вграден под дисплея, а други, подкрепени от патенти на компанията сочат, че Apple проучва възможността да създаде функционална зона на екрана, която да изпълнява тази функция.

Хол твърди, че iPhone 7s / 7s Plus, които ще бъдат представени заедно с iPhone 8, може би също ще имат такива 3D лазерни скенери, имайки предвид обема на поръчките на компоненти по веригата за доставки. Цената на подобен сензор е 10-15 долара, а в бележката отново срещаме твърдението, че наличието на OLED дисплей, нови стъклен корпус и възможност за безжично зареждане, ще оскъпят десетия, юбилеен модел iPhone и цената му ще е по-висока от тази на всички негови предшественици. Анализаторът смята, че лазерният скенер ще бъде много по-сигурен от Touch ID и той може да увеличи броя на банките, поддържащи Apple Pay и местата, където този вид плащане се приема. Всъщност скенерът може да бъде използван в бъдеще и за други неща, като добавяне на виртуална и разширена реалност в приложенията например – нещо, за което Тим Кук често намеква напоследък.

Тази информация е подкрепена и от изявлението на известният анализатор Минг-Чи Куо от преди няколко дни, в което той прогнозира, че iPhone 8 ще използва „други биометрични технологии, които да заменят тази за ръзпознаване на пръстови отпечатъци“.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This