Apple може да започне да провежда две събития, посветени на новите модели iPhone годишно съвсем скоро, твърдят анализатори от JP Morgan.

Обикновено се налага да изчакаме до есента, за да видим представянето на новите модели iPhone, но слуховете сочат, че догодина те ще са общо четири, заедно с наследника на iPhone SE. Сега нов доклад на анализатор от JP Morgan предполага, че компанията може да промени своя цикъл на обновяване много скоро. Самик Чатерджи пише, че Apple може да започне да представя по два модела още през 2021 година, като първото събитие ще се състои през първата половина на годината, между март и юни, а второто – през септември, както обикновено.

Новата стратегия ще конкурира линията Galaxy на Samsung, като същевременно ще позволи на компанията да пуска нови цветови опции за своите устройства и да увеличи продажбите, като го направи по-редовни и по-малко податливи на промените в икономиката. Интересното обаче е, че напоследък се забелязва тенденцията за по-дълга употреба на смартфоните, като цикълът на замяна се измества от една към две и повече години. Дали това ще повлияе на плановете на гиганта, ще стане ясно, ако прогнозите на анализаторите се сбъднат.