Изберете Страница

Apple може би подготвя и пети модел iPhone 12

Плановете на Apple за четири модела iPhone 12, като че ли не бяха достатъчно сложни и сега нов слух сочи, че компанията се готви за пети такъв.

Според доклад на Business Insider, Apple планира да пусне по-евтина, само 4G версия на iPhone 12, в допълнение към своята 5G линия. Информацията идва от Wedbush Securities, аналитична фирма с добри резултати.

“Ценовите точки ще бъдат агресивни, докато Apple се насочва към по-широка клеинтска база”, заяви Даниел Айвс, анализатор в Wedbush Securities пред Business Insider. “Особено в рецесия, на фона на COVID-19, компанията трябва да е сигурна, че ще покрие всички ценови категории.”

800 долара е цената, която Айвс твърди, че Apple ще постави на своя 4G iPhone 12, който най-вероятно ще е вариант на iPhone 12 Pro. Лошата новина обаче е, че според анализатора, този модел няма да бъде пуснат преди началото на 2021 година – времева рамка, която ще позволи на гиганта да се възползва максимално от коледния период. Това е от решаващо значение, тъй като този период не само е най-силният в продажбите на Apple през годината, но и ще е малко по-кратък за новите 5G iPhone 12, след като финансовият директор на компанията, Лука Маестри потвърди, че излизането им на пазара ще се забави.

Разбира се повечето фенове на марката биха искали да тестват 5G моделите, които ще дебютират първи с нов дизайн, радикална технология на камерата и потенциален скок в производителността. Въпреки това обаче, имайки предвид притесненията за по-малкия капацитет на батерията, чакането за по-евтиния, стабилен 4G модел, може да се окаже умен ход.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This