Изберете Страница

Apple може би подготвя и пети модел iPhone 12

Плановете на Apple за четири модела iPhone 12, като че ли не бяха достатъчно сложни и сега нов слух сочи, че компанията се готви за пети такъв.

Според доклад на Business Insider, Apple планира да пусне по-евтина, само 4G версия на iPhone 12, в допълнение към своята 5G линия. Информацията идва от Wedbush Securities, аналитична фирма с добри резултати.

“Ценовите точки ще бъдат агресивни, докато Apple се насочва към по-широка клеинтска база”, заяви Даниел Айвс, анализатор в Wedbush Securities пред Business Insider. “Особено в рецесия, на фона на COVID-19, компанията трябва да е сигурна, че ще покрие всички ценови категории.”

800 долара е цената, която Айвс твърди, че Apple ще постави на своя 4G iPhone 12, който най-вероятно ще е вариант на iPhone 12 Pro. Лошата новина обаче е, че според анализатора, този модел няма да бъде пуснат преди началото на 2021 година – времева рамка, която ще позволи на гиганта да се възползва максимално от коледния период. Това е от решаващо значение, тъй като този период не само е най-силният в продажбите на Apple през годината, но и ще е малко по-кратък за новите 5G iPhone 12, след като финансовият директор на компанията, Лука Маестри потвърди, че излизането им на пазара ще се забави.

Разбира се повечето фенове на марката биха искали да тестват 5G моделите, които ще дебютират първи с нов дизайн, радикална технология на камерата и потенциален скок в производителността. Въпреки това обаче, имайки предвид притесненията за по-малкия капацитет на батерията, чакането за по-евтиния, стабилен 4G модел, може да се окаже умен ход.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This