Изберете страница

Apple може би подготвя и пети модел iPhone 12

Плановете на Apple за четири модела iPhone 12, като че ли не бяха достатъчно сложни и сега нов слух сочи, че компанията се готви за пети такъв.

Според доклад на Business Insider, Apple планира да пусне по-евтина, само 4G версия на iPhone 12, в допълнение към своята 5G линия. Информацията идва от Wedbush Securities, аналитична фирма с добри резултати.

“Ценовите точки ще бъдат агресивни, докато Apple се насочва към по-широка клеинтска база”, заяви Даниел Айвс, анализатор в Wedbush Securities пред Business Insider. “Особено в рецесия, на фона на COVID-19, компанията трябва да е сигурна, че ще покрие всички ценови категории.”

800 долара е цената, която Айвс твърди, че Apple ще постави на своя 4G iPhone 12, който най-вероятно ще е вариант на iPhone 12 Pro. Лошата новина обаче е, че според анализатора, този модел няма да бъде пуснат преди началото на 2021 година – времева рамка, която ще позволи на гиганта да се възползва максимално от коледния период. Това е от решаващо значение, тъй като този период не само е най-силният в продажбите на Apple през годината, но и ще е малко по-кратък за новите 5G iPhone 12, след като финансовият директор на компанията, Лука Маестри потвърди, че излизането им на пазара ще се забави.

Разбира се повечето фенове на марката биха искали да тестват 5G моделите, които ще дебютират първи с нов дизайн, радикална технология на камерата и потенциален скок в производителността. Въпреки това обаче, имайки предвид притесненията за по-малкия капацитет на батерията, чакането за по-евтиния, стабилен 4G модел, може да се окаже умен ход.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This