Плановете на Apple за четири модела iPhone 12, като че ли не бяха достатъчно сложни и сега нов слух сочи, че компанията се готви за пети такъв.

Според доклад на Business Insider, Apple планира да пусне по-евтина, само 4G версия на iPhone 12, в допълнение към своята 5G линия. Информацията идва от Wedbush Securities, аналитична фирма с добри резултати.

“Ценовите точки ще бъдат агресивни, докато Apple се насочва към по-широка клеинтска база”, заяви Даниел Айвс, анализатор в Wedbush Securities пред Business Insider. “Особено в рецесия, на фона на COVID-19, компанията трябва да е сигурна, че ще покрие всички ценови категории.”

800 долара е цената, която Айвс твърди, че Apple ще постави на своя 4G iPhone 12, който най-вероятно ще е вариант на iPhone 12 Pro. Лошата новина обаче е, че според анализатора, този модел няма да бъде пуснат преди началото на 2021 година – времева рамка, която ще позволи на гиганта да се възползва максимално от коледния период. Това е от решаващо значение, тъй като този период не само е най-силният в продажбите на Apple през годината, но и ще е малко по-кратък за новите 5G iPhone 12, след като финансовият директор на компанията, Лука Маестри потвърди, че излизането им на пазара ще се забави.

Разбира се повечето фенове на марката биха искали да тестват 5G моделите, които ще дебютират първи с нов дизайн, радикална технология на камерата и потенциален скок в производителността. Въпреки това обаче, имайки предвид притесненията за по-малкия капацитет на батерията, чакането за по-евтиния, стабилен 4G модел, може да се окаже умен ход.