Изберете страница

Apple може би подготвя и пети модел iPhone 12

Плановете на Apple за четири модела iPhone 12, като че ли не бяха достатъчно сложни и сега нов слух сочи, че компанията се готви за пети такъв.

Според доклад на Business Insider, Apple планира да пусне по-евтина, само 4G версия на iPhone 12, в допълнение към своята 5G линия. Информацията идва от Wedbush Securities, аналитична фирма с добри резултати.

“Ценовите точки ще бъдат агресивни, докато Apple се насочва към по-широка клеинтска база”, заяви Даниел Айвс, анализатор в Wedbush Securities пред Business Insider. “Особено в рецесия, на фона на COVID-19, компанията трябва да е сигурна, че ще покрие всички ценови категории.”

800 долара е цената, която Айвс твърди, че Apple ще постави на своя 4G iPhone 12, който най-вероятно ще е вариант на iPhone 12 Pro. Лошата новина обаче е, че според анализатора, този модел няма да бъде пуснат преди началото на 2021 година – времева рамка, която ще позволи на гиганта да се възползва максимално от коледния период. Това е от решаващо значение, тъй като този период не само е най-силният в продажбите на Apple през годината, но и ще е малко по-кратък за новите 5G iPhone 12, след като финансовият директор на компанията, Лука Маестри потвърди, че излизането им на пазара ще се забави.

Разбира се повечето фенове на марката биха искали да тестват 5G моделите, които ще дебютират първи с нов дизайн, радикална технология на камерата и потенциален скок в производителността. Въпреки това обаче, имайки предвид притесненията за по-малкия капацитет на батерията, чакането за по-евтиния, стабилен 4G модел, може да се окаже умен ход.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This