Изберете страница

Apple може би няма да скрие изрязаната част на горния ръб на дисплея на iPhone 8

Източници, запознати с плановете на Apple твърдят, че компанията ще постави началото на съвсем нов начин, по който си взаимодействаме с iPhone, различен от този, който познаваме. С десетия юбилеен модел, който може би ще се нарича iPhone 8, или iPhone X, или дори iPhone Edition, компанията ще създаде нова категория смартфони, които не само ще променят концепцията и нуждата от тардиционния хоум бутон, но и ще увеличат максимално ключовата си стойност.

Наред със забележителните промени в интерфейса на iPhone 8, предсказвани от Bloomberg, можем да забележим още нещо – по-рано се смяташе, че iPhone 8 ще разполага с елемент, покриващ сензорната част на горния ръб на големия OLED екран, или поне Apple ще успее да го скрие софтуерно с промени в интерфейса на операционната система.

Прорезът е доста натрапчив е определено не се харесва на повечето потребители, видяли концептуалните изображения. Източниците на изданието обаче потвърждават, че Apple “твърдо е решила“ да не прави това по какъвто и да е начин. В доклада се посочва, че процепът е „забележим по време на използване на приложенията и особено такива, които не са с черен фон“. Bloomberg отбелязва, че докато лентата за състоянието е проекитрана да променя цвета си, в зависимост от изпълняваната задача на екрана, поради ограничения размер на областта, това не пасва на елементите от потребителския интерфейс. Вдлъбнатината се вписва в горната част на екрана и ще разделя равномерно иконата за часовника от лявата страна и тази за състоянието на батерията от дясно.

Всичко това може да звучи объркващо, след като сме свикнали с прецизното изпипване на детайлите от страна на Apple, но ако е вярно, със сигурност компанията има определена цел, а каква е тя, ще разберем след броени дни – на 12 септември, когато най-сетне ще видим десетия юбилеен модел iPhone в ръцете на Тим Кук.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This