Изберете Страница

Apple може би няма да скрие изрязаната част на горния ръб на дисплея на iPhone 8

Източници, запознати с плановете на Apple твърдят, че компанията ще постави началото на съвсем нов начин, по който си взаимодействаме с iPhone, различен от този, който познаваме. С десетия юбилеен модел, който може би ще се нарича iPhone 8, или iPhone X, или дори iPhone Edition, компанията ще създаде нова категория смартфони, които не само ще променят концепцията и нуждата от тардиционния хоум бутон, но и ще увеличат максимално ключовата си стойност.

Наред със забележителните промени в интерфейса на iPhone 8, предсказвани от Bloomberg, можем да забележим още нещо – по-рано се смяташе, че iPhone 8 ще разполага с елемент, покриващ сензорната част на горния ръб на големия OLED екран, или поне Apple ще успее да го скрие софтуерно с промени в интерфейса на операционната система.

Прорезът е доста натрапчив е определено не се харесва на повечето потребители, видяли концептуалните изображения. Източниците на изданието обаче потвърждават, че Apple “твърдо е решила“ да не прави това по какъвто и да е начин. В доклада се посочва, че процепът е „забележим по време на използване на приложенията и особено такива, които не са с черен фон“. Bloomberg отбелязва, че докато лентата за състоянието е проекитрана да променя цвета си, в зависимост от изпълняваната задача на екрана, поради ограничения размер на областта, това не пасва на елементите от потребителския интерфейс. Вдлъбнатината се вписва в горната част на екрана и ще разделя равномерно иконата за часовника от лявата страна и тази за състоянието на батерията от дясно.

Всичко това може да звучи объркващо, след като сме свикнали с прецизното изпипване на детайлите от страна на Apple, но ако е вярно, със сигурност компанията има определена цел, а каква е тя, ще разберем след броени дни – на 12 септември, когато най-сетне ще видим десетия юбилеен модел iPhone в ръцете на Тим Кук.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This