Изберете страница

Apple може би няма да скрие изрязаната част на горния ръб на дисплея на iPhone 8

Източници, запознати с плановете на Apple твърдят, че компанията ще постави началото на съвсем нов начин, по който си взаимодействаме с iPhone, различен от този, който познаваме. С десетия юбилеен модел, който може би ще се нарича iPhone 8, или iPhone X, или дори iPhone Edition, компанията ще създаде нова категория смартфони, които не само ще променят концепцията и нуждата от тардиционния хоум бутон, но и ще увеличат максимално ключовата си стойност.

Наред със забележителните промени в интерфейса на iPhone 8, предсказвани от Bloomberg, можем да забележим още нещо – по-рано се смяташе, че iPhone 8 ще разполага с елемент, покриващ сензорната част на горния ръб на големия OLED екран, или поне Apple ще успее да го скрие софтуерно с промени в интерфейса на операционната система.

Прорезът е доста натрапчив е определено не се харесва на повечето потребители, видяли концептуалните изображения. Източниците на изданието обаче потвърждават, че Apple “твърдо е решила“ да не прави това по какъвто и да е начин. В доклада се посочва, че процепът е „забележим по време на използване на приложенията и особено такива, които не са с черен фон“. Bloomberg отбелязва, че докато лентата за състоянието е проекитрана да променя цвета си, в зависимост от изпълняваната задача на екрана, поради ограничения размер на областта, това не пасва на елементите от потребителския интерфейс. Вдлъбнатината се вписва в горната част на екрана и ще разделя равномерно иконата за часовника от лявата страна и тази за състоянието на батерията от дясно.

Всичко това може да звучи объркващо, след като сме свикнали с прецизното изпипване на детайлите от страна на Apple, но ако е вярно, със сигурност компанията има определена цел, а каква е тя, ще разберем след броени дни – на 12 септември, когато най-сетне ще видим десетия юбилеен модел iPhone в ръцете на Тим Кук.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This