Изберете страница

Apple може би най-сетне ще оправи имената на iPhone тази година

Тази есен Apple ще пусне на пазара три нови модела iPhone, които всички наричат наследници на iPhone X, но всъщност така и не става ясно как точно ще се казват те.

Според спекулациите, единият от тях ще има LCD дисплей, а останалите два – OLED, но всички ще притежават дизайн, подобен на този на десетия юбилеен модели. Това обаче не е особено полезно, когато става въпрос за имената на самите продукти. LCD версията се очаква да бъде с най-ниска цена, което ни навежда на мисълта, че тя е по-скоро наследник на iPhone 8, въпреки че компанията може и да не я нарече iPhone 8s, или iPhone 9. Що се отнася до останалите два модела, за момента няма смислено предложение, освен iPhone X и iPhone X Plus. Apple обаче най-вероятно ще изчисти своята схема за наименоване тази година, тъй като „Х“ означава десет и, ако линията продължи с 8 или 9, ще се получат много обърквания. Анализатърот Робърт Чихра има някои идеи, които споделя в бележките си към инвеститорите:

„Смятаме, че Apple може би ще използва предстоящия цикъл, за да промени официално своя модел за именуване/маркетинг на iPhone” пише Чихра. „Което предполага, че LCD вариантът може да се нарича просто iPhone, а двете версии от по-висок клас да запазят имената iPhone X и iPhone X Plus“.

Този ход би имал смисъл, като имаме предвид това, което компанията прави с линиите на MacBook, но ще е много по-трудно да разграничим миналогодишния омдел от новия в писмен вид. Apple се старае да се придържа към простите имена, като при таблетите например, стартира с iPad, като в последствие добави просто iPad 2, The New iPad, iPad Air, преди да завърши отново с iPad и може би нещо подобно ще се случи и с имената на iPhone тази есен.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This