Тази есен Apple ще пусне на пазара три нови модела iPhone, които всички наричат наследници на iPhone X, но всъщност така и не става ясно как точно ще се казват те.

Според спекулациите, единият от тях ще има LCD дисплей, а останалите два – OLED, но всички ще притежават дизайн, подобен на този на десетия юбилеен модели. Това обаче не е особено полезно, когато става въпрос за имената на самите продукти. LCD версията се очаква да бъде с най-ниска цена, което ни навежда на мисълта, че тя е по-скоро наследник на iPhone 8, въпреки че компанията може и да не я нарече iPhone 8s, или iPhone 9. Що се отнася до останалите два модела, за момента няма смислено предложение, освен iPhone X и iPhone X Plus. Apple обаче най-вероятно ще изчисти своята схема за наименоване тази година, тъй като „Х“ означава десет и, ако линията продължи с 8 или 9, ще се получат много обърквания. Анализатърот Робърт Чихра има някои идеи, които споделя в бележките си към инвеститорите:

„Смятаме, че Apple може би ще използва предстоящия цикъл, за да промени официално своя модел за именуване/маркетинг на iPhone” пише Чихра. „Което предполага, че LCD вариантът може да се нарича просто iPhone, а двете версии от по-висок клас да запазят имената iPhone X и iPhone X Plus“.

Този ход би имал смисъл, като имаме предвид това, което компанията прави с линиите на MacBook, но ще е много по-трудно да разграничим миналогодишния омдел от новия в писмен вид. Apple се старае да се придържа към простите имена, като при таблетите например, стартира с iPad, като в последствие добави просто iPad 2, The New iPad, iPad Air, преди да завърши отново с iPad и може би нещо подобно ще се случи и с имената на iPhone тази есен.