Изберете Страница

Apple може би най-сетне оправи опцията за проследяване на приложенията в iOS 14

Apple предостави на потребителите опцията за проследяване на приложенията с iOS 14.5. С нея можете да откажете на дадено приложение от трета страна да следи дейността ви и да използва данните за насочена реклама. Голяма част от потребителите обаче се оплакваха, че бутонът е неактивен по неизвестни причини. Сега най-сетне компанията оправи функцията.

Всъщност самата аз се изненадах снощи, когато влизайки в Instagram видях съобщението, че мога да деактивирам проследяването, след като дни наред се опитвах безуспешно да изполвам новата функция. След като съобщението се появи мистериозно на екрана на телефона ми обаче се оказа, че бутонът вече е активен и при влизане в останалите апликации също се появи опция за изключване на проследяването.

Това докладват и множество потребители в интернет, като явно опцията е включена на сървърно ниво, без какъвто и да е видим ъпдейт. Все пак важното е, че тя вечe работи и можете да я използвате, ако поискате.


Всъщност още миналия месец Apple посочи, че бутонът може да е неактивен за Apple ID, чийто собственик е под 18 години или за устройства с MDM профил, но при мен конкретно не беше в сила нито едно от условията, а опцията така и не поиска да заработи до снощи, когето се включи сама.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This