Изберете страница

Apple може би най-сетне оправи опцията за проследяване на приложенията в iOS 14

Apple предостави на потребителите опцията за проследяване на приложенията с iOS 14.5. С нея можете да откажете на дадено приложение от трета страна да следи дейността ви и да използва данните за насочена реклама. Голяма част от потребителите обаче се оплакваха, че бутонът е неактивен по неизвестни причини. Сега най-сетне компанията оправи функцията.

Всъщност самата аз се изненадах снощи, когато влизайки в Instagram видях съобщението, че мога да деактивирам проследяването, след като дни наред се опитвах безуспешно да изполвам новата функция. След като съобщението се появи мистериозно на екрана на телефона ми обаче се оказа, че бутонът вече е активен и при влизане в останалите апликации също се появи опция за изключване на проследяването.

Това докладват и множество потребители в интернет, като явно опцията е включена на сървърно ниво, без какъвто и да е видим ъпдейт. Все пак важното е, че тя вечe работи и можете да я използвате, ако поискате.


Всъщност още миналия месец Apple посочи, че бутонът може да е неактивен за Apple ID, чийто собственик е под 18 години или за устройства с MDM профил, но при мен конкретно не беше в сила нито едно от условията, а опцията така и не поиска да заработи до снощи, когето се включи сама.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This