Изберете Страница

Apple може би най-сетне оправи опцията за проследяване на приложенията в iOS 14

Apple предостави на потребителите опцията за проследяване на приложенията с iOS 14.5. С нея можете да откажете на дадено приложение от трета страна да следи дейността ви и да използва данните за насочена реклама. Голяма част от потребителите обаче се оплакваха, че бутонът е неактивен по неизвестни причини. Сега най-сетне компанията оправи функцията.

Всъщност самата аз се изненадах снощи, когато влизайки в Instagram видях съобщението, че мога да деактивирам проследяването, след като дни наред се опитвах безуспешно да изполвам новата функция. След като съобщението се появи мистериозно на екрана на телефона ми обаче се оказа, че бутонът вече е активен и при влизане в останалите апликации също се появи опция за изключване на проследяването.

Това докладват и множество потребители в интернет, като явно опцията е включена на сървърно ниво, без какъвто и да е видим ъпдейт. Все пак важното е, че тя вечe работи и можете да я използвате, ако поискате.


Всъщност още миналия месец Apple посочи, че бутонът може да е неактивен за Apple ID, чийто собственик е под 18 години или за устройства с MDM профил, но при мен конкретно не беше в сила нито едно от условията, а опцията така и не поиска да заработи до снощи, когето се включи сама.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This