Изберете Страница

Apple казва, че ефектът “jelly scrolling” на дисплея на iPad mini 6 не е проблем

След официалното пускане на iPad mini 6 в магазините миналата седмица, клиенти от цял свят забелязаха досаден ефект на превъртане, наричан “jelly scrolling” върху дисплея на таблета. Оказва се обаче, че Apple твърди, че това е напълно нормално и не е хордуерен проблем.

За незапознатите “jelly scrolling” е, когато половината от дисплея се опреснява значително по-бавно от другата половина, което води до ефект на клатене, когато съдържанието се движи бързо. Има множество съобщения за това след пускането на iPad mini 6, тъй като потребителите смятат, че това може да е хардуерна неизпровност или дори софтуерен бъг.


Въпреки, че този ефект притеснява много потребители, Apple направи изявление пред ArsTechnica, че “jelly scrolling” е напълно очакван на LCDекраните. Компанията твърди, че LCD панелите “опресняват ред по ред”, което причинява забавяне между редовете в горната и долната част. ArsTechnica отбелязва, че “jelly scrolling” е много по-малко забележим при други модели iPad с 60 Hz LCD дисплеи, като iPad Air 4 и iPad entry-level.

За съжаление, тъй като Apple посочва, че това е очаквано поведение, тези, които са си купили новия iPad mini 6 и са недоволни от дисплея, няма да могат да поискат ремонт или подмяна. Разбира се недоволните клиенти могат да върнат устройството и да получат пълно възстановяване на парите в срок 14 дни от покупката.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This