Изберете Страница

Apple казва, че ефектът “jelly scrolling” на дисплея на iPad mini 6 не е проблем

След официалното пускане на iPad mini 6 в магазините миналата седмица, клиенти от цял свят забелязаха досаден ефект на превъртане, наричан “jelly scrolling” върху дисплея на таблета. Оказва се обаче, че Apple твърди, че това е напълно нормално и не е хордуерен проблем.

За незапознатите “jelly scrolling” е, когато половината от дисплея се опреснява значително по-бавно от другата половина, което води до ефект на клатене, когато съдържанието се движи бързо. Има множество съобщения за това след пускането на iPad mini 6, тъй като потребителите смятат, че това може да е хардуерна неизпровност или дори софтуерен бъг.


Въпреки, че този ефект притеснява много потребители, Apple направи изявление пред ArsTechnica, че “jelly scrolling” е напълно очакван на LCDекраните. Компанията твърди, че LCD панелите “опресняват ред по ред”, което причинява забавяне между редовете в горната и долната част. ArsTechnica отбелязва, че “jelly scrolling” е много по-малко забележим при други модели iPad с 60 Hz LCD дисплеи, като iPad Air 4 и iPad entry-level.

За съжаление, тъй като Apple посочва, че това е очаквано поведение, тези, които са си купили новия iPad mini 6 и са недоволни от дисплея, няма да могат да поискат ремонт или подмяна. Разбира се недоволните клиенти могат да върнат устройството и да получат пълно възстановяване на парите в срок 14 дни от покупката.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар