Изберете страница

Apple казва, че ефектът “jelly scrolling” на дисплея на iPad mini 6 не е проблем

След официалното пускане на iPad mini 6 в магазините миналата седмица, клиенти от цял свят забелязаха досаден ефект на превъртане, наричан “jelly scrolling” върху дисплея на таблета. Оказва се обаче, че Apple твърди, че това е напълно нормално и не е хордуерен проблем.

За незапознатите “jelly scrolling” е, когато половината от дисплея се опреснява значително по-бавно от другата половина, което води до ефект на клатене, когато съдържанието се движи бързо. Има множество съобщения за това след пускането на iPad mini 6, тъй като потребителите смятат, че това може да е хардуерна неизпровност или дори софтуерен бъг.


Въпреки, че този ефект притеснява много потребители, Apple направи изявление пред ArsTechnica, че “jelly scrolling” е напълно очакван на LCDекраните. Компанията твърди, че LCD панелите “опресняват ред по ред”, което причинява забавяне между редовете в горната и долната част. ArsTechnica отбелязва, че “jelly scrolling” е много по-малко забележим при други модели iPad с 60 Hz LCD дисплеи, като iPad Air 4 и iPad entry-level.

За съжаление, тъй като Apple посочва, че това е очаквано поведение, тези, които са си купили новия iPad mini 6 и са недоволни от дисплея, няма да могат да поискат ремонт или подмяна. Разбира се недоволните клиенти могат да върнат устройството и да получат пълно възстановяване на парите в срок 14 дни от покупката.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This