Изберете Страница

Apple и Hyundai ще създадат първата бета версия на Apple Car през следващата година

Появиха се повече подробности за партньорството между Apple и Hyundai за изграждане на автономна електрическа кола. Статия, публикувана в неделя в Korea IT News сочи, че двете компании ще подпишат сделка до март. След това те ще започнат производството около 2024 година в САЩ, а изпитанията ще се проведат преди това.

Миналата седмица Hyundai заяви, че е водила разговори с Apple, което доведе до скок на акциите й с близо 20%. В доклада се посочва, че автомобилите ще бъдат произведени или в завода на Kia Motors в Джорджия, или в нов завод в САЩ. Пълният годишен капацитет на този завод ще е около 400 000 автомобила, а производството през 2024 ще изисква 100 000 превозни средства.

Любопитен факт от този доклад е и, че двете компании ще създадат “бета версия” на колата през следващата година. По-късно обаче, тези подробности бяха премахнати от статията.

Всъщност според слуховете, Apple работи по своя собствена автономна кола най-малко от 2014 година насам. През това време обхватът и размерът на проект Tytan се променяха няколко пъти. Не е ясно дали компанията се стреми към разработката на софтуер, или интегриран подход, подобен на всичко останало, което представя. Докладът на Hyundai предполага по-скоро, че това може да е сътрудничество с друга компания.

Това няма да е прецедент, след като през 2013 година Apple си партнира с Volkswagen, за да създаде iBeetle. Автомобилът, създаден от VW, се похвали с вдъхновени от Apple цветове, докинг станция за iPhone и подобно на Car Play приложение.

Със сигурност това е интригуваща история, не на последно място заради разработването на софтуера за изкуствен интелект, необходим за изграждането на завладяващо превозно средство с автономно управление, който не е нещо интуитивно свързвано с Apple. Компанията има впечатляващи резултати, когато става въпрос за AI, независимо, че през последните години изоставаше в областта на изкуствения интелект. Ще е интересно да видим какво ще допринесе Apple от софтуерна гледна точка, но със сигурност ще станем свидетели на още много обрати в сагата Apple Car, преди продуктът да бъде лансиран.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This