Изберете Страница

Apple и Hyundai ще създадат първата бета версия на Apple Car през следващата година

Появиха се повече подробности за партньорството между Apple и Hyundai за изграждане на автономна електрическа кола. Статия, публикувана в неделя в Korea IT News сочи, че двете компании ще подпишат сделка до март. След това те ще започнат производството около 2024 година в САЩ, а изпитанията ще се проведат преди това.

Миналата седмица Hyundai заяви, че е водила разговори с Apple, което доведе до скок на акциите й с близо 20%. В доклада се посочва, че автомобилите ще бъдат произведени или в завода на Kia Motors в Джорджия, или в нов завод в САЩ. Пълният годишен капацитет на този завод ще е около 400 000 автомобила, а производството през 2024 ще изисква 100 000 превозни средства.

Любопитен факт от този доклад е и, че двете компании ще създадат “бета версия” на колата през следващата година. По-късно обаче, тези подробности бяха премахнати от статията.

Всъщност според слуховете, Apple работи по своя собствена автономна кола най-малко от 2014 година насам. През това време обхватът и размерът на проект Tytan се променяха няколко пъти. Не е ясно дали компанията се стреми към разработката на софтуер, или интегриран подход, подобен на всичко останало, което представя. Докладът на Hyundai предполага по-скоро, че това може да е сътрудничество с друга компания.

Това няма да е прецедент, след като през 2013 година Apple си партнира с Volkswagen, за да създаде iBeetle. Автомобилът, създаден от VW, се похвали с вдъхновени от Apple цветове, докинг станция за iPhone и подобно на Car Play приложение.

Със сигурност това е интригуваща история, не на последно място заради разработването на софтуера за изкуствен интелект, необходим за изграждането на завладяващо превозно средство с автономно управление, който не е нещо интуитивно свързвано с Apple. Компанията има впечатляващи резултати, когато става въпрос за AI, независимо, че през последните години изоставаше в областта на изкуствения интелект. Ще е интересно да видим какво ще допринесе Apple от софтуерна гледна точка, но със сигурност ще станем свидетели на още много обрати в сагата Apple Car, преди продуктът да бъде лансиран.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This