Изберете страница

Apple и Google са сред технологичните компании, които планират официално писмо срещу имиграционните забрани на Тръмп

Тим Кук винаги е давал израз на своето противопоставяне срещу имиграционната политика на Доналд Тръмп, но сега изглежда, че Apple планира да направи това официално.

Според информация на Кара Суишър от Recode, компанията е сред технологичните гиганти, които подготвят протестно писмо, противопоставящо се на забраните на новоизбрания президент на САЩ да се допускат имигранти от някои ислямски държави на територията на страната.

В това число влизат още Google, Microsoft и Facebook, които ще покажат своята гледна точка в подкрепа на имиграцията. Не става ясно дали това писма ще се позове на правни действия, или просто ще изрази противоположни позиции , но вчера The Wall Street Journal обяви, че според Тим Кук, от тези мерки са засегнати стотици служители на компанията. Главният изпълнителен директор на Apple е споделил, че се е свързал с „много хора на високи позиции в Белия дом“ заради този проблем, като ги е информирал, че отмяната на нарежданията на Тръмп са важни не само за компанията, но и за цялата държава.

В интервюто Кук обяви, че Apple обмисля съдебни действия срещу решението на президента.

Много от технологичните компании в САЩ се обявиха против имиграционните мерки и спирането на бежанци от Сирия, Ирак, Иран, Сомалия, Судан, Либия и Йемен за срок от 90 дни.

От своя страна Сундар Пичаи също се изказа против това решение, а Google създаде най-големия кризисен фонд, за да подпомогне юридически бежанците. Компанията организира походи и протести по-рано тази седмица, които бяха подкрепени от ръководството й.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This