Изберете Страница

Apple и Google са сред технологичните компании, които планират официално писмо срещу имиграционните забрани на Тръмп

Тим Кук винаги е давал израз на своето противопоставяне срещу имиграционната политика на Доналд Тръмп, но сега изглежда, че Apple планира да направи това официално.

Според информация на Кара Суишър от Recode, компанията е сред технологичните гиганти, които подготвят протестно писмо, противопоставящо се на забраните на новоизбрания президент на САЩ да се допускат имигранти от някои ислямски държави на територията на страната.

В това число влизат още Google, Microsoft и Facebook, които ще покажат своята гледна точка в подкрепа на имиграцията. Не става ясно дали това писма ще се позове на правни действия, или просто ще изрази противоположни позиции , но вчера The Wall Street Journal обяви, че според Тим Кук, от тези мерки са засегнати стотици служители на компанията. Главният изпълнителен директор на Apple е споделил, че се е свързал с „много хора на високи позиции в Белия дом“ заради този проблем, като ги е информирал, че отмяната на нарежданията на Тръмп са важни не само за компанията, но и за цялата държава.

В интервюто Кук обяви, че Apple обмисля съдебни действия срещу решението на президента.

Много от технологичните компании в САЩ се обявиха против имиграционните мерки и спирането на бежанци от Сирия, Ирак, Иран, Сомалия, Судан, Либия и Йемен за срок от 90 дни.

От своя страна Сундар Пичаи също се изказа против това решение, а Google създаде най-големия кризисен фонд, за да подпомогне юридически бежанците. Компанията организира походи и протести по-рано тази седмица, които бяха подкрепени от ръководството й.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This