Изберете Страница

Apple и Google са сред технологичните компании, които планират официално писмо срещу имиграционните забрани на Тръмп

Тим Кук винаги е давал израз на своето противопоставяне срещу имиграционната политика на Доналд Тръмп, но сега изглежда, че Apple планира да направи това официално.

Според информация на Кара Суишър от Recode, компанията е сред технологичните гиганти, които подготвят протестно писмо, противопоставящо се на забраните на новоизбрания президент на САЩ да се допускат имигранти от някои ислямски държави на територията на страната.

В това число влизат още Google, Microsoft и Facebook, които ще покажат своята гледна точка в подкрепа на имиграцията. Не става ясно дали това писма ще се позове на правни действия, или просто ще изрази противоположни позиции , но вчера The Wall Street Journal обяви, че според Тим Кук, от тези мерки са засегнати стотици служители на компанията. Главният изпълнителен директор на Apple е споделил, че се е свързал с „много хора на високи позиции в Белия дом“ заради този проблем, като ги е информирал, че отмяната на нарежданията на Тръмп са важни не само за компанията, но и за цялата държава.

В интервюто Кук обяви, че Apple обмисля съдебни действия срещу решението на президента.

Много от технологичните компании в САЩ се обявиха против имиграционните мерки и спирането на бежанци от Сирия, Ирак, Иран, Сомалия, Судан, Либия и Йемен за срок от 90 дни.

От своя страна Сундар Пичаи също се изказа против това решение, а Google създаде най-големия кризисен фонд, за да подпомогне юридически бежанците. Компанията организира походи и протести по-рано тази седмица, които бяха подкрепени от ръководството й.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This