Изберете Страница

Apple и Google са сред технологичните компании, които планират официално писмо срещу имиграционните забрани на Тръмп

Тим Кук винаги е давал израз на своето противопоставяне срещу имиграционната политика на Доналд Тръмп, но сега изглежда, че Apple планира да направи това официално.

Според информация на Кара Суишър от Recode, компанията е сред технологичните гиганти, които подготвят протестно писмо, противопоставящо се на забраните на новоизбрания президент на САЩ да се допускат имигранти от някои ислямски държави на територията на страната.

В това число влизат още Google, Microsoft и Facebook, които ще покажат своята гледна точка в подкрепа на имиграцията. Не става ясно дали това писма ще се позове на правни действия, или просто ще изрази противоположни позиции , но вчера The Wall Street Journal обяви, че според Тим Кук, от тези мерки са засегнати стотици служители на компанията. Главният изпълнителен директор на Apple е споделил, че се е свързал с „много хора на високи позиции в Белия дом“ заради този проблем, като ги е информирал, че отмяната на нарежданията на Тръмп са важни не само за компанията, но и за цялата държава.

В интервюто Кук обяви, че Apple обмисля съдебни действия срещу решението на президента.

Много от технологичните компании в САЩ се обявиха против имиграционните мерки и спирането на бежанци от Сирия, Ирак, Иран, Сомалия, Судан, Либия и Йемен за срок от 90 дни.

От своя страна Сундар Пичаи също се изказа против това решение, а Google създаде най-големия кризисен фонд, за да подпомогне юридически бежанците. Компанията организира походи и протести по-рано тази седмица, които бяха подкрепени от ръководството й.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар