Изберете Страница

Apple иска да постави Touch ID на Apple Watch

Touch ID може би ще бъде добавена в следващите модели Apple Watch, ако се вярва на заявка за патент на компанията, която описва метод за преместване на антената към каишката. Службата за патенти и търговски марки в САЩ публикува заявката, която намеква за това, което можем да очакваме от следващите часовници.

Според документите, компанията би могла да пемести антената в каишката на часовника, като тя ще може да се разтяга и огъва, заедно със самата каишка, а дисплеят ще осигури място за повече сензори, като такъв за пръстови отпечатъци, или за определяна на сила и температура например.

Патентът описва как дисплеят на Apple Watch може да се използва като входна повърхнаст за някои сензори, сред които конкретно е посочен този за пръстови отпечатъци, а оборудването с него ще позволи допълнителна согурност и ще даде възможност за използване от някои приложения, така както това се случва на iPhone.

Разбира се това е само поредната заявка за патент на гиганта и няма как да знаем дали и кога тя ще се реализира в устройството, но все пак звучи интересно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This