Touch ID може би ще бъде добавена в следващите модели Apple Watch, ако се вярва на заявка за патент на компанията, която описва метод за преместване на антената към каишката. Службата за патенти и търговски марки в САЩ публикува заявката, която намеква за това, което можем да очакваме от следващите часовници.

Според документите, компанията би могла да пемести антената в каишката на часовника, като тя ще може да се разтяга и огъва, заедно със самата каишка, а дисплеят ще осигури място за повече сензори, като такъв за пръстови отпечатъци, или за определяна на сила и температура например.

Патентът описва как дисплеят на Apple Watch може да се използва като входна повърхнаст за някои сензори, сред които конкретно е посочен този за пръстови отпечатъци, а оборудването с него ще позволи допълнителна согурност и ще даде възможност за използване от някои приложения, така както това се случва на iPhone.

Разбира се това е само поредната заявка за патент на гиганта и няма как да знаем дали и кога тя ще се реализира в устройството, но все пак звучи интересно.