Изберете страница

Apple иска да постави Touch ID на Apple Watch

Touch ID може би ще бъде добавена в следващите модели Apple Watch, ако се вярва на заявка за патент на компанията, която описва метод за преместване на антената към каишката. Службата за патенти и търговски марки в САЩ публикува заявката, която намеква за това, което можем да очакваме от следващите часовници.

Според документите, компанията би могла да пемести антената в каишката на часовника, като тя ще може да се разтяга и огъва, заедно със самата каишка, а дисплеят ще осигури място за повече сензори, като такъв за пръстови отпечатъци, или за определяна на сила и температура например.

Патентът описва как дисплеят на Apple Watch може да се използва като входна повърхнаст за някои сензори, сред които конкретно е посочен този за пръстови отпечатъци, а оборудването с него ще позволи допълнителна согурност и ще даде възможност за използване от някои приложения, така както това се случва на iPhone.

Разбира се това е само поредната заявка за патент на гиганта и няма как да знаем дали и кога тя ще се реализира в устройството, но все пак звучи интересно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This