Изберете страница

Apple изглежда вече работи върху iMac с чип М3

Apple току-що приключи с предстаявнето на всички варианти на собствения си чип М1 и вече очакваме новите устройства с неговия наследник М2. Според журналиста Марк Гърман обаче, компанията работи и по iMac с чипсет М3.

В последния си бюлетин Power On Гърман твърди, че М3 версия на iMac вече е в процес на работа, въпреки че не е ясно каква технология ще използва новия чип. Освен това журналистът посочва, че Apple работи върху няколко устройства с М2 – нов MacBook Air, Mac mini и MacBook Pro. За предстоящите 14 и 16-инчови MacBook Pro компанията ще използва чипове M2 Pro и M2 Max, а за Mac Pro – двоен M2 Ultra.

Новият чипсет М2 може да дебютира още през юни, тъй като Гърмън смята, че Apple може да представи някои от новите си модели Mac по време на WWDC 2022. Що се отнася до М3, журналистът твърди, че устройство, захранвано от него, ще дебютира най-рано в края на следващата година и това може би ще е iMac, който ще пропусне чипа М2.

Към момента единственият наличен iMac е 24-инчовият и тъй като няма слухове за по-голям модела, може би именно той ще получи новия чип М3 следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This