Изберете Страница

Apple изглежда вече работи върху iMac с чип М3

Apple току-що приключи с предстаявнето на всички варианти на собствения си чип М1 и вече очакваме новите устройства с неговия наследник М2. Според журналиста Марк Гърман обаче, компанията работи и по iMac с чипсет М3.

В последния си бюлетин Power On Гърман твърди, че М3 версия на iMac вече е в процес на работа, въпреки че не е ясно каква технология ще използва новия чип. Освен това журналистът посочва, че Apple работи върху няколко устройства с М2 – нов MacBook Air, Mac mini и MacBook Pro. За предстоящите 14 и 16-инчови MacBook Pro компанията ще използва чипове M2 Pro и M2 Max, а за Mac Pro – двоен M2 Ultra.

Новият чипсет М2 може да дебютира още през юни, тъй като Гърмън смята, че Apple може да представи някои от новите си модели Mac по време на WWDC 2022. Що се отнася до М3, журналистът твърди, че устройство, захранвано от него, ще дебютира най-рано в края на следващата година и това може би ще е iMac, който ще пропусне чипа М2.

Към момента единственият наличен iMac е 24-инчовият и тъй като няма слухове за по-голям модела, може би именно той ще получи новия чип М3 следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This