Apple има множество проблеми със своя десети юбилеен модел iPhone, на който се възлагат огромни надежди както по отношение на дизайна, така и на хардуерните иновации. След множество спекулации за това, че iPhone 8 няма да бъде готов навреме за нетърпеливите фенове, които ще поискат да го притежават веднага след премиерата му, сега научаваме, че компанията е закупила собствено оборудване, за да подсигури достатъчно компоненти и да се справи с очакваното голямо търсене.

Според The Korea Herald, който обикновено е надежден източник на информация, що се отнася до Apple и нейните доставчици, машината е предназначена за създаването на гъвкави печатни платки (RFPCB), след като един от доставчиците неочаквано се е оттеглил. Решението да се закупи техника за десетки милиони долари, очевидно е част от предложението на компанията да помогне на останалите доставчици да се справят със сложната ситуация и натоварените графици. Според изданието, отказалият се контрагент е тайванска компания, която е взела това решение заради нарастващите изисквания на Apple и ниската рентабилност на производството. Другите два доставчика са корейски фирми, които ще трябва да поемат натоварването и да произведат цялото нужно количество компоненти.

Какво означава всичко това за нас потребителите? За съжаление тази нова информация се добавя към слуховете за евентуално закъснение на iPhone 8 и недостатъчните му количества на пазара след премиерата и ги прави много по-реални. Разбира се чакането ще си заслужава, ако се съди по това, което знаем до сега – iPhone 8 ще има впечатляващ 5.8 инчов OLED дисплей без рамка, който ще крие сензора за пръстови отпечатъци в себе си, 3D лазерна система за допълнителни функции като лицево разпознаване и добавена реалност, в двойната задна камера на гърба си, възможност за безжично зареждане, подобрена батерия и водоустойчивост.