Изберете страница

Apple закупи специализираната в технологии за лицево разпознаване израелска компания RealFace

Една от последните покупки на гиганта от Купертино е израелският стартъп за кибер сигурност и машинно обучение RealFace. По данни на The Time, публикувани вчера, Apple е закупила компанията за 2 милиона долара и това може би не трябва да ни учудва, след като наскоро се появи информация, че гигантът се кани да се откаже от физическия хоум бутон и Touch ID сензора, вграден в него в своя следващ модел iPhone.

RealFace е създадена през 2014 година в Тел Авив и се е специализирала в технологии за лицево разпознаване, които според рекламните материали в интернет „интегрират изкуствения интелект и връщат човешкото възприятие в цифровите процеси“. Сравнително късното й придобиване говори, че Apple няма да успее да се възползва от патентите й в тазгодишните си модели, но със сигурност ще им намери приложение в близко бъдеще.

Всъщност RaelFace е четвъртата израелска компания, която гигантът придобива в проследните години, след като през 2011-та закупи за 400 милиона долара производителят на флаш памети Anobit, през 2013-та – произвеждаща 3D сензори PrimeSenseза около 345 милиона и през 2015-та Linx – за 20 милиона.

RealFace е създател и на вече несъществуващото приложение Pikeez, което помага на потребителите да изберат най-добрите снимки от галерията си, използвайки именно софтуер за лицево разпознаване.

Всичко това идва в потвържнение на твърденията на анализатори, че Apple ще се откаже от Touch ID и ще използва нови, по-сигурни технологии за разпознаване на биометрични данни в следващото си поколение iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This