Изберете Страница

Apple закупи специализираната в технологии за лицево разпознаване израелска компания RealFace

Една от последните покупки на гиганта от Купертино е израелският стартъп за кибер сигурност и машинно обучение RealFace. По данни на The Time, публикувани вчера, Apple е закупила компанията за 2 милиона долара и това може би не трябва да ни учудва, след като наскоро се появи информация, че гигантът се кани да се откаже от физическия хоум бутон и Touch ID сензора, вграден в него в своя следващ модел iPhone.

RealFace е създадена през 2014 година в Тел Авив и се е специализирала в технологии за лицево разпознаване, които според рекламните материали в интернет „интегрират изкуствения интелект и връщат човешкото възприятие в цифровите процеси“. Сравнително късното й придобиване говори, че Apple няма да успее да се възползва от патентите й в тазгодишните си модели, но със сигурност ще им намери приложение в близко бъдеще.

Всъщност RaelFace е четвъртата израелска компания, която гигантът придобива в проследните години, след като през 2011-та закупи за 400 милиона долара производителят на флаш памети Anobit, през 2013-та – произвеждаща 3D сензори PrimeSenseза около 345 милиона и през 2015-та Linx – за 20 милиона.

RealFace е създател и на вече несъществуващото приложение Pikeez, което помага на потребителите да изберат най-добрите снимки от галерията си, използвайки именно софтуер за лицево разпознаване.

Всичко това идва в потвържнение на твърденията на анализатори, че Apple ще се откаже от Touch ID и ще използва нови, по-сигурни технологии за разпознаване на биометрични данни в следващото си поколение iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This