Изберете Страница

Apple закупи специализираната в технологии за лицево разпознаване израелска компания RealFace

Една от последните покупки на гиганта от Купертино е израелският стартъп за кибер сигурност и машинно обучение RealFace. По данни на The Time, публикувани вчера, Apple е закупила компанията за 2 милиона долара и това може би не трябва да ни учудва, след като наскоро се появи информация, че гигантът се кани да се откаже от физическия хоум бутон и Touch ID сензора, вграден в него в своя следващ модел iPhone.

RealFace е създадена през 2014 година в Тел Авив и се е специализирала в технологии за лицево разпознаване, които според рекламните материали в интернет „интегрират изкуствения интелект и връщат човешкото възприятие в цифровите процеси“. Сравнително късното й придобиване говори, че Apple няма да успее да се възползва от патентите й в тазгодишните си модели, но със сигурност ще им намери приложение в близко бъдеще.

Всъщност RaelFace е четвъртата израелска компания, която гигантът придобива в проследните години, след като през 2011-та закупи за 400 милиона долара производителят на флаш памети Anobit, през 2013-та – произвеждаща 3D сензори PrimeSenseза около 345 милиона и през 2015-та Linx – за 20 милиона.

RealFace е създател и на вече несъществуващото приложение Pikeez, което помага на потребителите да изберат най-добрите снимки от галерията си, използвайки именно софтуер за лицево разпознаване.

Всичко това идва в потвържнение на твърденията на анализатори, че Apple ще се откаже от Touch ID и ще използва нови, по-сигурни технологии за разпознаване на биометрични данни в следващото си поколение iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This