Изберете Страница

Apple закупи специализираната в технологии за лицево разпознаване израелска компания RealFace

Една от последните покупки на гиганта от Купертино е израелският стартъп за кибер сигурност и машинно обучение RealFace. По данни на The Time, публикувани вчера, Apple е закупила компанията за 2 милиона долара и това може би не трябва да ни учудва, след като наскоро се появи информация, че гигантът се кани да се откаже от физическия хоум бутон и Touch ID сензора, вграден в него в своя следващ модел iPhone.

RealFace е създадена през 2014 година в Тел Авив и се е специализирала в технологии за лицево разпознаване, които според рекламните материали в интернет „интегрират изкуствения интелект и връщат човешкото възприятие в цифровите процеси“. Сравнително късното й придобиване говори, че Apple няма да успее да се възползва от патентите й в тазгодишните си модели, но със сигурност ще им намери приложение в близко бъдеще.

Всъщност RaelFace е четвъртата израелска компания, която гигантът придобива в проследните години, след като през 2011-та закупи за 400 милиона долара производителят на флаш памети Anobit, през 2013-та – произвеждаща 3D сензори PrimeSenseза около 345 милиона и през 2015-та Linx – за 20 милиона.

RealFace е създател и на вече несъществуващото приложение Pikeez, което помага на потребителите да изберат най-добрите снимки от галерията си, използвайки именно софтуер за лицево разпознаване.

Всичко това идва в потвържнение на твърденията на анализатори, че Apple ще се откаже от Touch ID и ще използва нови, по-сигурни технологии за разпознаване на биометрични данни в следващото си поколение iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This