Изберете Страница

Apple заведе дело срещу Swatch за слогана „Tick different”

Tick different” – звучи ли ви познато? Ако е така, вие може би част от поне 50% потребители, които са нужни на Apple, за да докаже, че този слоган е игра на думи и препратка към нейния  „Think different“, използван в емблематичната рекламна кампания през 90те години.

Връщайки се малко назад във времето можем да видим, че четири месеца преди дебюта на Apple Watch през 2015 година, Swatch придобива правата върху запазената марка на още една фраза „One more thing”, използвана от покойни вече Стив Джобс в презентациите на ключови продукти.

Преди две години компанията подава документи и за „Tick different”, която както може би вече сте установили и сами,  е очевидна игра на думи с фразата „Think different” от една от най-известните рекламни кампании на Apple, която вървеше между 1997 и 2002 година и е разработена от рекламната агенция TBWA\Chiat\Day. Тя показва черно-бели снимки на известни личности, сред които Амелия Еърхарт, Алфред Хичкок, Томас Едисон, Махатма Ганди, Джим Хенсън, Франк Синатра и Ансел Адамс, а част от същата кампания беше и Crazy Ones:

Swatch използва слогана „Tick different” върху своите бели ръчни часовници с NFC свързаност, позволяващи извършването на безконтактни плащания с Visa, които всъщност излязоха на пазара само четири месеца преди Apple Watch. Компанията твърди, че слогънът е вдъхновен от собствения й „Always different, always new”, използван през 80-те години, но Apple, която е представлявана от адвокатската кантора Lenz & Staehelin е на мнение, че това е явна препратка към нейната маркетингова стратегия.

Швейцарският федерален административен съд постанови, че гигантът от Купертина трябва да докаже, че най-малко 50% от потребителите свързват спорната фраза с „ Think different”, за да спечели делото.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This