Изберете Страница

Apple е спряла да произвежда iPhone за няколко дни поради недостиг на чипове

Според нов доклад Apple е спряла да произвежда iPhone и iPad за няколко дни. Може би за пръв път от повече от десетилетие, компанията е била принудена да спре производството на популярната си гама смартфони, поради недостиг на чипове.

Докладът беше публикуван от Nikkei Asia и в него се посоча, че Apple е трябвало да спре производството на iPhone за няколко дни, поради недостиг на чипове и липсващи компоненти. Компанията обикновено работи извънредно, за да отговори на търсенето по време на празничния сезон, но сега е трябвало да изпрати работници у дома, заради ограниченото количество работа.

Мениджър по веригата за доставки, запознат със ситуацията е споделил пред Nikkei, че “Поради ограничените компоненти и чипове, нямаше смисъл да се работи извънредно по празниците и да се дава допълнително заплащане на работниците на първа линия. Това никога не се е случвало преди. Китайският златен празник в миналото винаги е бил най-натовареното време, когато всички монтажници се подготвяха за производство”.

Apple също така направи някои намаления от общите си годишни прогнози през октомври и ноември и компанията вече не очаква да достави приблизително 90 милиона iPhone 13 устройства. Вместо това тя намали производството с 10 милиона бройки, а последните новини може да означават, че то ще бъде намалено още повече, поради недостига.

Всъщност производството на iPhone 13 е спаднало с 20% през септември и октомври, според Nikkei. Спадът е още по-голям при iPad – 50%, тъй като компанията дава приоритет на iPhone пред таблетите, а някои компоненти са едни и същи и в двете устройства. По-старите поколения iPhone също отбелязват спад с 25%, а ситуацията е подобна и за двете категории и през ноември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This