Изберете страница

Apple е спряла да произвежда iPhone за няколко дни поради недостиг на чипове

Според нов доклад Apple е спряла да произвежда iPhone и iPad за няколко дни. Може би за пръв път от повече от десетилетие, компанията е била принудена да спре производството на популярната си гама смартфони, поради недостиг на чипове.

Докладът беше публикуван от Nikkei Asia и в него се посоча, че Apple е трябвало да спре производството на iPhone за няколко дни, поради недостиг на чипове и липсващи компоненти. Компанията обикновено работи извънредно, за да отговори на търсенето по време на празничния сезон, но сега е трябвало да изпрати работници у дома, заради ограниченото количество работа.

Мениджър по веригата за доставки, запознат със ситуацията е споделил пред Nikkei, че “Поради ограничените компоненти и чипове, нямаше смисъл да се работи извънредно по празниците и да се дава допълнително заплащане на работниците на първа линия. Това никога не се е случвало преди. Китайският златен празник в миналото винаги е бил най-натовареното време, когато всички монтажници се подготвяха за производство”.

Apple също така направи някои намаления от общите си годишни прогнози през октомври и ноември и компанията вече не очаква да достави приблизително 90 милиона iPhone 13 устройства. Вместо това тя намали производството с 10 милиона бройки, а последните новини може да означават, че то ще бъде намалено още повече, поради недостига.

Всъщност производството на iPhone 13 е спаднало с 20% през септември и октомври, според Nikkei. Спадът е още по-голям при iPad – 50%, тъй като компанията дава приоритет на iPhone пред таблетите, а някои компоненти са едни и същи и в двете устройства. По-старите поколения iPhone също отбелязват спад с 25%, а ситуацията е подобна и за двете категории и през ноември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This