Изберете Страница

Apple е спряла да произвежда iPhone за няколко дни поради недостиг на чипове

Според нов доклад Apple е спряла да произвежда iPhone и iPad за няколко дни. Може би за пръв път от повече от десетилетие, компанията е била принудена да спре производството на популярната си гама смартфони, поради недостиг на чипове.

Докладът беше публикуван от Nikkei Asia и в него се посоча, че Apple е трябвало да спре производството на iPhone за няколко дни, поради недостиг на чипове и липсващи компоненти. Компанията обикновено работи извънредно, за да отговори на търсенето по време на празничния сезон, но сега е трябвало да изпрати работници у дома, заради ограниченото количество работа.

Мениджър по веригата за доставки, запознат със ситуацията е споделил пред Nikkei, че “Поради ограничените компоненти и чипове, нямаше смисъл да се работи извънредно по празниците и да се дава допълнително заплащане на работниците на първа линия. Това никога не се е случвало преди. Китайският златен празник в миналото винаги е бил най-натовареното време, когато всички монтажници се подготвяха за производство”.

Apple също така направи някои намаления от общите си годишни прогнози през октомври и ноември и компанията вече не очаква да достави приблизително 90 милиона iPhone 13 устройства. Вместо това тя намали производството с 10 милиона бройки, а последните новини може да означават, че то ще бъде намалено още повече, поради недостига.

Всъщност производството на iPhone 13 е спаднало с 20% през септември и октомври, според Nikkei. Спадът е още по-голям при iPad – 50%, тъй като компанията дава приоритет на iPhone пред таблетите, а някои компоненти са едни и същи и в двете устройства. По-старите поколения iPhone също отбелязват спад с 25%, а ситуацията е подобна и за двете категории и през ноември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This