Изберете Страница

Apple е сканирала стотици уши, за да създаде перфектните AirPods

За да се уверят, че AirPods отговарят на колкото се може повече уши, инженерите на Apple са работили с университета в Станфорд по създаването на гигантска база данни с информация за размерите на ушите. Това разказа Грег Йосвиак, вицепрезидент на Apple за маркетинг и продукти пред Wired.

“Работихме със Станфорд за 3D сканиране но стотици различни по форма уши, за да създадем дизайн, който да работи като едноразмерно решение за по-голямата част от населението”, разказва Йосвиак. “С AirPods Pro разширихме това изследване допълнително – проучихме повече видове уши и това ни даде възможност да разработим дизайн, който наред с трите различни размера накрайници, да работи за огромен процент от световното население.”

Йосвиак не разкрива повече информация за изследването, като например броя на участниците, или това, дали компанията е наела експерт по триизмерно сканиране, но интервюто показва колко грижа и внимание влага Apple в своите продукти. Статията на Wired предполага, че компанията е започнала работа по изследването “за борба с лошото прилягане и звука” още с по-ранните модели слушалки. Всъщност мечтата за безжични AirPods започва с типичната самонадеяност на Apple – тя не иска да свързва iPhone с нещо толкова грозно като кабели, разказва още Йосвиак:

“Имахме този невероятен безжичен продукт, iPhone и беше странно да видим някой да го използва с кабелни слушалки. Точно тогава си помислихме, защо да не ги откачим от жицата?”.

Усилията на гиганта обаче изглежда се отплащат. AirPods са огромен хит, а тази година се предвижда да бъдат продадени над 100 милиона бройки. Слушалките се превръщат и в един от най-емблематичните дизайни на Apple през последните години. Йосвиак посочва, че те се разпространяват почти като “горски пожар” и това е дори повече, отколкото компанията би могла да си представи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This