Изберете Страница

Apple е сканирала стотици уши, за да създаде перфектните AirPods

За да се уверят, че AirPods отговарят на колкото се може повече уши, инженерите на Apple са работили с университета в Станфорд по създаването на гигантска база данни с информация за размерите на ушите. Това разказа Грег Йосвиак, вицепрезидент на Apple за маркетинг и продукти пред Wired.

“Работихме със Станфорд за 3D сканиране но стотици различни по форма уши, за да създадем дизайн, който да работи като едноразмерно решение за по-голямата част от населението”, разказва Йосвиак. “С AirPods Pro разширихме това изследване допълнително – проучихме повече видове уши и това ни даде възможност да разработим дизайн, който наред с трите различни размера накрайници, да работи за огромен процент от световното население.”

Йосвиак не разкрива повече информация за изследването, като например броя на участниците, или това, дали компанията е наела експерт по триизмерно сканиране, но интервюто показва колко грижа и внимание влага Apple в своите продукти. Статията на Wired предполага, че компанията е започнала работа по изследването “за борба с лошото прилягане и звука” още с по-ранните модели слушалки. Всъщност мечтата за безжични AirPods започва с типичната самонадеяност на Apple – тя не иска да свързва iPhone с нещо толкова грозно като кабели, разказва още Йосвиак:

“Имахме този невероятен безжичен продукт, iPhone и беше странно да видим някой да го използва с кабелни слушалки. Точно тогава си помислихме, защо да не ги откачим от жицата?”.

Усилията на гиганта обаче изглежда се отплащат. AirPods са огромен хит, а тази година се предвижда да бъдат продадени над 100 милиона бройки. Слушалките се превръщат и в един от най-емблематичните дизайни на Apple през последните години. Йосвиак посочва, че те се разпространяват почти като “горски пожар” и това е дори повече, отколкото компанията би могла да си представи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This