Изберете страница

Apple е сканирала стотици уши, за да създаде перфектните AirPods

За да се уверят, че AirPods отговарят на колкото се може повече уши, инженерите на Apple са работили с университета в Станфорд по създаването на гигантска база данни с информация за размерите на ушите. Това разказа Грег Йосвиак, вицепрезидент на Apple за маркетинг и продукти пред Wired.

“Работихме със Станфорд за 3D сканиране но стотици различни по форма уши, за да създадем дизайн, който да работи като едноразмерно решение за по-голямата част от населението”, разказва Йосвиак. “С AirPods Pro разширихме това изследване допълнително – проучихме повече видове уши и това ни даде възможност да разработим дизайн, който наред с трите различни размера накрайници, да работи за огромен процент от световното население.”

Йосвиак не разкрива повече информация за изследването, като например броя на участниците, или това, дали компанията е наела експерт по триизмерно сканиране, но интервюто показва колко грижа и внимание влага Apple в своите продукти. Статията на Wired предполага, че компанията е започнала работа по изследването “за борба с лошото прилягане и звука” още с по-ранните модели слушалки. Всъщност мечтата за безжични AirPods започва с типичната самонадеяност на Apple – тя не иска да свързва iPhone с нещо толкова грозно като кабели, разказва още Йосвиак:

“Имахме този невероятен безжичен продукт, iPhone и беше странно да видим някой да го използва с кабелни слушалки. Точно тогава си помислихме, защо да не ги откачим от жицата?”.

Усилията на гиганта обаче изглежда се отплащат. AirPods са огромен хит, а тази година се предвижда да бъдат продадени над 100 милиона бройки. Слушалките се превръщат и в един от най-емблематичните дизайни на Apple през последните години. Йосвиак посочва, че те се разпространяват почти като “горски пожар” и това е дори повече, отколкото компанията би могла да си представи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This