Изберете Страница

Apple е имала идея за футуристични кибер кафенета, на мястото на своите магазини

С течение на времето Apple Store постепенно се превърнаха в неделима част от цялостното усещане за компанията, но някога гигантът е имал и друга идея за тях.

В едно любопитно интервю основателя на Fastco Design, Тони Кристофър разкри, че преди време Apple е искала да излезе извън традиционните модели за магазините за продажба на дребно и да ги превърне в кибер кафенета, съчетаващи уюта на кафетария и бутиков магазин в едно.

Разработеното в сътрудничество с Mega Bytes, Apple Cafe е иновативно интернет кафене с високотехнологичен интериор и дизайн, което отразява далновидността на компанията с главно „А“. Фасадата му коренно се различава от традиционните магазини, а от модерния локал се очаквало да събере на едно място хранителни услуги, продажба на аксесоари и електроника в едно общо пространство.

Идеята за Apple Cafe се ражда през далечната 1996 година и тогаав това е първото интернет кафе в света, а много хора, които нямат собствени компютри, биха ползвали услугите му, но няколко години след това, Стив Джобс в крайна сметка отново се връща към традиционните магазини, оставяйки идеята на изчакване.

Сега, според Тони Кристофър, тя отново би могла да бъде е на дневен ред, тъй като компанията вече не е просто компютърна фирма, а проявява интерес към всичко, свързано с технологиите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар