Изберете страница

Apple е имала идея за футуристични кибер кафенета, на мястото на своите магазини

С течение на времето Apple Store постепенно се превърнаха в неделима част от цялостното усещане за компанията, но някога гигантът е имал и друга идея за тях.

В едно любопитно интервю основателя на Fastco Design, Тони Кристофър разкри, че преди време Apple е искала да излезе извън традиционните модели за магазините за продажба на дребно и да ги превърне в кибер кафенета, съчетаващи уюта на кафетария и бутиков магазин в едно.

Разработеното в сътрудничество с Mega Bytes, Apple Cafe е иновативно интернет кафене с високотехнологичен интериор и дизайн, което отразява далновидността на компанията с главно „А“. Фасадата му коренно се различава от традиционните магазини, а от модерния локал се очаквало да събере на едно място хранителни услуги, продажба на аксесоари и електроника в едно общо пространство.

Идеята за Apple Cafe се ражда през далечната 1996 година и тогаав това е първото интернет кафе в света, а много хора, които нямат собствени компютри, биха ползвали услугите му, но няколко години след това, Стив Джобс в крайна сметка отново се връща към традиционните магазини, оставяйки идеята на изчакване.

Сега, според Тони Кристофър, тя отново би могла да бъде е на дневен ред, тъй като компанията вече не е просто компютърна фирма, а проявява интерес към всичко, свързано с технологиите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This