Изберете Страница

Apple е имала идея за футуристични кибер кафенета, на мястото на своите магазини

С течение на времето Apple Store постепенно се превърнаха в неделима част от цялостното усещане за компанията, но някога гигантът е имал и друга идея за тях.

В едно любопитно интервю основателя на Fastco Design, Тони Кристофър разкри, че преди време Apple е искала да излезе извън традиционните модели за магазините за продажба на дребно и да ги превърне в кибер кафенета, съчетаващи уюта на кафетария и бутиков магазин в едно.

Разработеното в сътрудничество с Mega Bytes, Apple Cafe е иновативно интернет кафене с високотехнологичен интериор и дизайн, което отразява далновидността на компанията с главно „А“. Фасадата му коренно се различава от традиционните магазини, а от модерния локал се очаквало да събере на едно място хранителни услуги, продажба на аксесоари и електроника в едно общо пространство.

Идеята за Apple Cafe се ражда през далечната 1996 година и тогаав това е първото интернет кафе в света, а много хора, които нямат собствени компютри, биха ползвали услугите му, но няколко години след това, Стив Джобс в крайна сметка отново се връща към традиционните магазини, оставяйки идеята на изчакване.

Сега, според Тони Кристофър, тя отново би могла да бъде е на дневен ред, тъй като компанията вече не е просто компютърна фирма, а проявява интерес към всичко, свързано с технологиите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This