Изберете Страница

Apple е имала идея за футуристични кибер кафенета, на мястото на своите магазини

С течение на времето Apple Store постепенно се превърнаха в неделима част от цялостното усещане за компанията, но някога гигантът е имал и друга идея за тях.

В едно любопитно интервю основателя на Fastco Design, Тони Кристофър разкри, че преди време Apple е искала да излезе извън традиционните модели за магазините за продажба на дребно и да ги превърне в кибер кафенета, съчетаващи уюта на кафетария и бутиков магазин в едно.

Разработеното в сътрудничество с Mega Bytes, Apple Cafe е иновативно интернет кафене с високотехнологичен интериор и дизайн, което отразява далновидността на компанията с главно „А“. Фасадата му коренно се различава от традиционните магазини, а от модерния локал се очаквало да събере на едно място хранителни услуги, продажба на аксесоари и електроника в едно общо пространство.

Идеята за Apple Cafe се ражда през далечната 1996 година и тогаав това е първото интернет кафе в света, а много хора, които нямат собствени компютри, биха ползвали услугите му, но няколко години след това, Стив Джобс в крайна сметка отново се връща към традиционните магазини, оставяйки идеята на изчакване.

Сега, според Тони Кристофър, тя отново би могла да бъде е на дневен ред, тъй като компанията вече не е просто компютърна фирма, а проявява интерес към всичко, свързано с технологиите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This