Изберете страница

Apple е изпратила тестови бройки сгъваеми iPhone на Foxconn, твърди нов слух

Apple е започнала да изпраща сгъваеми модели iPhone на партньора си за сглобяване Foxconn за тестове, твърди нов доклад от Китай. Устройствата се очаква да бъдат пуснати през септември 2022 година.

Информацията идва от Economic Daily News и се позовава на източници по веригата за доставки. В нея се споменава, че тестването ще включва оценка на използването на OLED или Micro-LED технология на дисплея, тъй като изборът на екран ще повлияе на следващите методи на сглобяване. Също така се казва, че Apple е помолила Foxconn да оцени пантите (сгъваемия компонент) на устройствата при тест с над 100 000 отваряния и затваряния. За сравнение подобни тестове за лаптопи изискват между 20 000 и 30 000 отваряния и затваряния.

Докладът за съжаление не предоставя допълнителна информация за дизайна на сгъваемите модели iPhone, но отбелязва, че Samsung ще предостави панелите за екрана, което потенциално потвърждава слуховете, че Apple е поръчала за проба сгъваеми дисплеи от корейската компания. Според Джон Просър, Apple работи върху сгъваем прототип на iPhone, който раполага с два отделни панела на дисплея, свързани с шарнир, а не един дисплей, както е при Galaxy Fold. Просър допълва, че сгъваемият iPhone има заоблени ръбове от неръждаема стомана, подобни на тези на iPhone 11 и няма прорез, а мъничко чело на външния екран за Face ID.

Всъщност слуховете, че компанията работи върху сгъваем iPhone датират от 2016 година и има редица патенти, сред които един, описващ устройство с два отделни дисплея, които могат да бъдат събрани, за да се създаде едно устройство с шарнир. Въпреки това слуховете така и не постигнаха консенсус по въпроса дали и кога това устройство ще излезе на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This