Изберете страница

Apple е изпратила тестови бройки сгъваеми iPhone на Foxconn, твърди нов слух

Apple е започнала да изпраща сгъваеми модели iPhone на партньора си за сглобяване Foxconn за тестове, твърди нов доклад от Китай. Устройствата се очаква да бъдат пуснати през септември 2022 година.

Информацията идва от Economic Daily News и се позовава на източници по веригата за доставки. В нея се споменава, че тестването ще включва оценка на използването на OLED или Micro-LED технология на дисплея, тъй като изборът на екран ще повлияе на следващите методи на сглобяване. Също така се казва, че Apple е помолила Foxconn да оцени пантите (сгъваемия компонент) на устройствата при тест с над 100 000 отваряния и затваряния. За сравнение подобни тестове за лаптопи изискват между 20 000 и 30 000 отваряния и затваряния.

Докладът за съжаление не предоставя допълнителна информация за дизайна на сгъваемите модели iPhone, но отбелязва, че Samsung ще предостави панелите за екрана, което потенциално потвърждава слуховете, че Apple е поръчала за проба сгъваеми дисплеи от корейската компания. Според Джон Просър, Apple работи върху сгъваем прототип на iPhone, който раполага с два отделни панела на дисплея, свързани с шарнир, а не един дисплей, както е при Galaxy Fold. Просър допълва, че сгъваемият iPhone има заоблени ръбове от неръждаема стомана, подобни на тези на iPhone 11 и няма прорез, а мъничко чело на външния екран за Face ID.

Всъщност слуховете, че компанията работи върху сгъваем iPhone датират от 2016 година и има редица патенти, сред които един, описващ устройство с два отделни дисплея, които могат да бъдат събрани, за да се създаде едно устройство с шарнир. Въпреки това слуховете така и не постигнаха консенсус по въпроса дали и кога това устройство ще излезе на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This