Изберете Страница

Apple е изпратила тестови бройки сгъваеми iPhone на Foxconn, твърди нов слух

Apple е започнала да изпраща сгъваеми модели iPhone на партньора си за сглобяване Foxconn за тестове, твърди нов доклад от Китай. Устройствата се очаква да бъдат пуснати през септември 2022 година.

Информацията идва от Economic Daily News и се позовава на източници по веригата за доставки. В нея се споменава, че тестването ще включва оценка на използването на OLED или Micro-LED технология на дисплея, тъй като изборът на екран ще повлияе на следващите методи на сглобяване. Също така се казва, че Apple е помолила Foxconn да оцени пантите (сгъваемия компонент) на устройствата при тест с над 100 000 отваряния и затваряния. За сравнение подобни тестове за лаптопи изискват между 20 000 и 30 000 отваряния и затваряния.

Докладът за съжаление не предоставя допълнителна информация за дизайна на сгъваемите модели iPhone, но отбелязва, че Samsung ще предостави панелите за екрана, което потенциално потвърждава слуховете, че Apple е поръчала за проба сгъваеми дисплеи от корейската компания. Според Джон Просър, Apple работи върху сгъваем прототип на iPhone, който раполага с два отделни панела на дисплея, свързани с шарнир, а не един дисплей, както е при Galaxy Fold. Просър допълва, че сгъваемият iPhone има заоблени ръбове от неръждаема стомана, подобни на тези на iPhone 11 и няма прорез, а мъничко чело на външния екран за Face ID.

Всъщност слуховете, че компанията работи върху сгъваем iPhone датират от 2016 година и има редица патенти, сред които един, описващ устройство с два отделни дисплея, които могат да бъдат събрани, за да се създаде едно устройство с шарнир. Въпреки това слуховете така и не постигнаха консенсус по въпроса дали и кога това устройство ще излезе на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This