Изберете Страница

Apple достигна рекордната пазарна стойност от 1.53 трилиона долара

Икономиката може и да е в спад поради пандемията от коронавирус, но това не спира акциите на Apple да се изкачат до нов рекорд. Гигантът стана първата компания в САЩ, която достигна пазарна стойност от 1.5 трилиона долара.

Пазарната стойност представлява цената на акциите, умножена по техния брой. При настояща цена от 352 долара за акция и над 4.3 милиарда акции, пазарната стойност на Apple достигна зашеметяващите 1.53 трилиона долара. Единствената друга компания, прекрачила този праг е Saudi Aramco – петролна компания със седалище в Дхахран, Саудитска Арабия.

Акциите на Apple се възстановиха, след като достигнаха най-ниската си стойност от 229 долара през март, когато пандемията от коронавирус стана глобална. Последващото покачване предполага, че инвеститорите са сигурни, че компанията ще се представи силно след пандемията. Според съобщенията, анализаторите са оптимистично настроени за предстоящия iPhone 12, който ще е първото 5G устройство на гиганта. Apple ще представи общо четири модела iPhone 12, два от по-нисък клас с двойна камера и 5.4/6.1 инчови дисплеи и два Pro модела, оборудвани с LiDAR скенер и OLM дисплеи ProMotion OLED 6.1 и 6.7 инча. Apple Watch е другото обещаващо устройство на компанията. Въпреки, че тя не съобщава отделно продажбите му, анализаторите смятат, че само през първото тримесечие на тази година са продадени 7.6 милиона часовници. Очаква се следващото поколение Apple Watch да дебютира с нови функции за проследяване на съня и подобрен живот на батерията.

Както и iPhone 12, Apple Watch Series 6 се очаква да бъде обявен през септември, въпреки че точният график на излизане на пазара все още е под въпрос, особено що се касае за iPhone 12. Някои източници твърдят, че смартфоните може би ще бъдат пуснати през октомври, но няма официална информация.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This