Икономиката може и да е в спад поради пандемията от коронавирус, но това не спира акциите на Apple да се изкачат до нов рекорд. Гигантът стана първата компания в САЩ, която достигна пазарна стойност от 1.5 трилиона долара.

Пазарната стойност представлява цената на акциите, умножена по техния брой. При настояща цена от 352 долара за акция и над 4.3 милиарда акции, пазарната стойност на Apple достигна зашеметяващите 1.53 трилиона долара. Единствената друга компания, прекрачила този праг е Saudi Aramco – петролна компания със седалище в Дхахран, Саудитска Арабия.

Акциите на Apple се възстановиха, след като достигнаха най-ниската си стойност от 229 долара през март, когато пандемията от коронавирус стана глобална. Последващото покачване предполага, че инвеститорите са сигурни, че компанията ще се представи силно след пандемията. Според съобщенията, анализаторите са оптимистично настроени за предстоящия iPhone 12, който ще е първото 5G устройство на гиганта. Apple ще представи общо четири модела iPhone 12, два от по-нисък клас с двойна камера и 5.4/6.1 инчови дисплеи и два Pro модела, оборудвани с LiDAR скенер и OLM дисплеи ProMotion OLED 6.1 и 6.7 инча. Apple Watch е другото обещаващо устройство на компанията. Въпреки, че тя не съобщава отделно продажбите му, анализаторите смятат, че само през първото тримесечие на тази година са продадени 7.6 милиона часовници. Очаква се следващото поколение Apple Watch да дебютира с нови функции за проследяване на съня и подобрен живот на батерията.

Както и iPhone 12, Apple Watch Series 6 се очаква да бъде обявен през септември, въпреки че точният график на излизане на пазара все още е под въпрос, особено що се касае за iPhone 12. Някои източници твърдят, че смартфоните може би ще бъдат пуснати през октомври, но няма официална информация.