Изберете Страница

Apple достигна рекордната пазарна стойност от 1.53 трилиона долара

Икономиката може и да е в спад поради пандемията от коронавирус, но това не спира акциите на Apple да се изкачат до нов рекорд. Гигантът стана първата компания в САЩ, която достигна пазарна стойност от 1.5 трилиона долара.

Пазарната стойност представлява цената на акциите, умножена по техния брой. При настояща цена от 352 долара за акция и над 4.3 милиарда акции, пазарната стойност на Apple достигна зашеметяващите 1.53 трилиона долара. Единствената друга компания, прекрачила този праг е Saudi Aramco – петролна компания със седалище в Дхахран, Саудитска Арабия.

Акциите на Apple се възстановиха, след като достигнаха най-ниската си стойност от 229 долара през март, когато пандемията от коронавирус стана глобална. Последващото покачване предполага, че инвеститорите са сигурни, че компанията ще се представи силно след пандемията. Според съобщенията, анализаторите са оптимистично настроени за предстоящия iPhone 12, който ще е първото 5G устройство на гиганта. Apple ще представи общо четири модела iPhone 12, два от по-нисък клас с двойна камера и 5.4/6.1 инчови дисплеи и два Pro модела, оборудвани с LiDAR скенер и OLM дисплеи ProMotion OLED 6.1 и 6.7 инча. Apple Watch е другото обещаващо устройство на компанията. Въпреки, че тя не съобщава отделно продажбите му, анализаторите смятат, че само през първото тримесечие на тази година са продадени 7.6 милиона часовници. Очаква се следващото поколение Apple Watch да дебютира с нови функции за проследяване на съня и подобрен живот на батерията.

Както и iPhone 12, Apple Watch Series 6 се очаква да бъде обявен през септември, въпреки че точният график на излизане на пазара все още е под въпрос, особено що се касае за iPhone 12. Някои източници твърдят, че смартфоните може би ще бъдат пуснати през октомври, но няма официална информация.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This