Изберете страница

Apple достигна рекордната пазарна стойност от 1.53 трилиона долара

Икономиката може и да е в спад поради пандемията от коронавирус, но това не спира акциите на Apple да се изкачат до нов рекорд. Гигантът стана първата компания в САЩ, която достигна пазарна стойност от 1.5 трилиона долара.

Пазарната стойност представлява цената на акциите, умножена по техния брой. При настояща цена от 352 долара за акция и над 4.3 милиарда акции, пазарната стойност на Apple достигна зашеметяващите 1.53 трилиона долара. Единствената друга компания, прекрачила този праг е Saudi Aramco – петролна компания със седалище в Дхахран, Саудитска Арабия.

Акциите на Apple се възстановиха, след като достигнаха най-ниската си стойност от 229 долара през март, когато пандемията от коронавирус стана глобална. Последващото покачване предполага, че инвеститорите са сигурни, че компанията ще се представи силно след пандемията. Според съобщенията, анализаторите са оптимистично настроени за предстоящия iPhone 12, който ще е първото 5G устройство на гиганта. Apple ще представи общо четири модела iPhone 12, два от по-нисък клас с двойна камера и 5.4/6.1 инчови дисплеи и два Pro модела, оборудвани с LiDAR скенер и OLM дисплеи ProMotion OLED 6.1 и 6.7 инча. Apple Watch е другото обещаващо устройство на компанията. Въпреки, че тя не съобщава отделно продажбите му, анализаторите смятат, че само през първото тримесечие на тази година са продадени 7.6 милиона часовници. Очаква се следващото поколение Apple Watch да дебютира с нови функции за проследяване на съня и подобрен живот на батерията.

Както и iPhone 12, Apple Watch Series 6 се очаква да бъде обявен през септември, въпреки че точният график на излизане на пазара все още е под въпрос, особено що се касае за iPhone 12. Някои източници твърдят, че смартфоните може би ще бъдат пуснати през октомври, но няма официална информация.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This