Изберете Страница

Apple добави усещане за интелигентен дом в своите магазини в световен мащаб

Няма начин да знаете как работят някои от домашните уреди, свързани с HomeKit на Apple, освен ако не сте имали възможността да ги пробвате в дома на някой, а за да помогне на потребителите в тази трудна задача, компанията добави интерактивните изживявания в 46 от своите магазини в цял свят.

Сега, когато посетите такъв магазин, ще можете да използвате приложението Home на своя Apple Watch, iPhone или iPad, за да контролирате крушките Phillips Hue, вентилатора на Hunter на тавана и много други части от обзавеждането. Ако искате да смените цветовете на хола, ще видите как би могъл да изглежда той на екрана.

Сред магазините, които предлагат новата услуга са тези в Сан Франциско, Световния търговски център ва Уилямсбърг и Ню Йорк и още 28 магазина в САЩ, а извън страната това можете да напарвите в 15 магазина във Великобритания, ОАЕ, Германия, Мексико, Сингапур и Тайван.

За тези от вас, които не са запознати с автоматизираното приложение за дома на Apple, то позволява контрол върху всички интелигентни уреди с поддръжка на HomeKit на едно място. Чрез него можете да групирате отделните устройства, за да създадете, или редактирате нова сцена и да активирате повече от едно от тях с една команда, било то чрез екрана, или с помощта на Siri. С тази си стъпка Apple привежда магазините си в готовност и за премиерата на интелигентния високоговорител HomePod, който ще дебютира през декември, за да се конкурира с вече наложилите се на пазара Echo и Google Home устройства. Той беше представен на тазгодишната конференция за разработчици WWDC 2017, като устройство, което може да контролира останалите интелигентни уреди в дома ви, чрез HomeKit и да предостави автоматизация и отдалечен достъп до осветлението, гаражната врата, климатика и всичко останало. Не става ясно дали новото оборудване в магазините ще остане за постоянно, или не, но то със сигурност ще е налично там поне до декември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This