Изберете Страница

Apple добави усещане за интелигентен дом в своите магазини в световен мащаб

Няма начин да знаете как работят някои от домашните уреди, свързани с HomeKit на Apple, освен ако не сте имали възможността да ги пробвате в дома на някой, а за да помогне на потребителите в тази трудна задача, компанията добави интерактивните изживявания в 46 от своите магазини в цял свят.

Сега, когато посетите такъв магазин, ще можете да използвате приложението Home на своя Apple Watch, iPhone или iPad, за да контролирате крушките Phillips Hue, вентилатора на Hunter на тавана и много други части от обзавеждането. Ако искате да смените цветовете на хола, ще видите как би могъл да изглежда той на екрана.

Сред магазините, които предлагат новата услуга са тези в Сан Франциско, Световния търговски център ва Уилямсбърг и Ню Йорк и още 28 магазина в САЩ, а извън страната това можете да напарвите в 15 магазина във Великобритания, ОАЕ, Германия, Мексико, Сингапур и Тайван.

За тези от вас, които не са запознати с автоматизираното приложение за дома на Apple, то позволява контрол върху всички интелигентни уреди с поддръжка на HomeKit на едно място. Чрез него можете да групирате отделните устройства, за да създадете, или редактирате нова сцена и да активирате повече от едно от тях с една команда, било то чрез екрана, или с помощта на Siri. С тази си стъпка Apple привежда магазините си в готовност и за премиерата на интелигентния високоговорител HomePod, който ще дебютира през декември, за да се конкурира с вече наложилите се на пазара Echo и Google Home устройства. Той беше представен на тазгодишната конференция за разработчици WWDC 2017, като устройство, което може да контролира останалите интелигентни уреди в дома ви, чрез HomeKit и да предостави автоматизация и отдалечен достъп до осветлението, гаражната врата, климатика и всичко останало. Не става ясно дали новото оборудване в магазините ще остане за постоянно, или не, но то със сигурност ще е налично там поне до декември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This