Изберете страница

Apple добави усещане за интелигентен дом в своите магазини в световен мащаб

Няма начин да знаете как работят някои от домашните уреди, свързани с HomeKit на Apple, освен ако не сте имали възможността да ги пробвате в дома на някой, а за да помогне на потребителите в тази трудна задача, компанията добави интерактивните изживявания в 46 от своите магазини в цял свят.

Сега, когато посетите такъв магазин, ще можете да използвате приложението Home на своя Apple Watch, iPhone или iPad, за да контролирате крушките Phillips Hue, вентилатора на Hunter на тавана и много други части от обзавеждането. Ако искате да смените цветовете на хола, ще видите как би могъл да изглежда той на екрана.

Сред магазините, които предлагат новата услуга са тези в Сан Франциско, Световния търговски център ва Уилямсбърг и Ню Йорк и още 28 магазина в САЩ, а извън страната това можете да напарвите в 15 магазина във Великобритания, ОАЕ, Германия, Мексико, Сингапур и Тайван.

За тези от вас, които не са запознати с автоматизираното приложение за дома на Apple, то позволява контрол върху всички интелигентни уреди с поддръжка на HomeKit на едно място. Чрез него можете да групирате отделните устройства, за да създадете, или редактирате нова сцена и да активирате повече от едно от тях с една команда, било то чрез екрана, или с помощта на Siri. С тази си стъпка Apple привежда магазините си в готовност и за премиерата на интелигентния високоговорител HomePod, който ще дебютира през декември, за да се конкурира с вече наложилите се на пазара Echo и Google Home устройства. Той беше представен на тазгодишната конференция за разработчици WWDC 2017, като устройство, което може да контролира останалите интелигентни уреди в дома ви, чрез HomeKit и да предостави автоматизация и отдалечен достъп до осветлението, гаражната врата, климатика и всичко останало. Не става ясно дали новото оборудване в магазините ще остане за постоянно, или не, но то със сигурност ще е налично там поне до декември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This