Apple добави още три кратки рекламни клипа в своята кампания, насочена към потребителите които идват от екосистемата на Android. Докато в предишните видеа компанията подчертаваше функции като поверителност, музика и снимки, то в новите три тя акцентира върху сигурността, контактите и производителността.

Клипчетата са публикувани в обновената страница на Apple, която предоставя информация за начина, по който потребителите могат лесно и безпроблемно да преминат от Android към iOS и са обединени под слогана „Life’s easier when you switch to iPhone” (Животът е по-лесен, когато преминете към iPhone).

Всъщност потребителите на Android, които преминават в екосистемата на Apple са тези, върху които компанията се съсредоточава все повече, тъй като продажбите на iPhone далеч не отговарят на очакванията й, а всички погледи са насочени към премиерата на десетия юбилеен модел тази есен. Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук наскоро посочи пред инвеститорите, че се наблюдава рекорден брой потребители, преминали към екосистемата на компанията, а именно на това залага тя, очаквайки по-голям растеж в продажбите на iPhone.