Ако сте абонат на Apple Music несъмнено знаете, че това струва 9.99 долара на месец за личен план, или 14.99 долара за семеен. Apple тихомълком добави още една възможност, която се отнася за годишен абонамент на цена от 99 долара. Настройката е почти скрита, а причината за това е може би точно цената, която е значително по-ниска от варианта, при който плащате всеки месец (12*9.99=119.88 долара).

Ако все още не сте абонат на музикалната услуга, приложението ще ви позволи единствено да се абонирате за обикновен месечен план, но ако сте вече съществуващ абонат, можете да отидете в настройките за членство и да преминете към новия годишен план, което ще ви спести 20 долара. За тези, които тепърва ще изпробват услугата, остава вариантът първо да платят за месечен абонамент, а след това да преминат към по-евтиния план.

И тъй като както споменахме вече, настройката е малко скрита, ето как става това:

След като вече сте се абонирали за услугата, първо трябва да отворите приложението App Store и да преминете към раздела Featured, след което да докоснете Apple ID най-долу, да въведете паролата си и да кликнете бутона Subscriptions, за да получите достъп до настройките за членство в Apple Music. Цените могат да варират според държавата. Ако сте решили да използвате услугата в близката година, този нов абонамент би могъл да ви спести 17.5% от цената й.