Изберете страница

Apple даде официално становище за проблема с батерията на iPhone 6s

След като обяви програма за безплатна смяна на батерията на малка част от моделите iPhone 6s, произведени през септември – октомври миналата година, вчера Apple най-сетне даде официалното си становище за проблема в отговор на исканията на Китайската асоциация на потребителите.

„ Открихме, че малък брой iPhone 6s устройства, произведени през септември и октомври 2015 година, съдържат батерии, които са били излагани по-дълго от колкото трябва на контролиран въздух, преди да бъдат сглобени“ пише компанията в своя китайски сайт. „ В резултат на това тези батерии се разграждат по-бързо от нормалното и предизвикват неочаквани самоизключвания на телефоните.“

Компанията настоява, че това не може да предизвика проблем със сигурността, подобен на този със Samsung Galaxy Note 7, който беше изтеглен от пазара поради самозапалвания и експлозии на батерията.

“iPhone е програмиран да се самоизключва автоматично при определени условия, за да предпази електрониката си от поражения.“ пише в изявлението.

На официалния сайт на Apple, вече има възможност за въвеждане на серийния номер на устройствата, за да могат потребителите да се ориентират, отговарят ли те на условията за безплатна смяна на батерията или възстановяване на вече заплатената сума при същата интервенция, преди пускането на програмата.

За съжаление в това изявление не се споменава нищо за останалите модели, които също изпитват подобни проблеми, но вчера компанията пусна петата бета версия на iOS 10.2, предназначена за разработчици, и това стана само три дни след освобождаването на предишната версия, така че можем да допуснем, че Apple усилено работи по отстраняване на софтуерните проблеми, за които се предполага, че са основната причина за досадния бъг.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This