Изберете Страница

Apple даде официално становище за проблема с батерията на iPhone 6s

След като обяви програма за безплатна смяна на батерията на малка част от моделите iPhone 6s, произведени през септември – октомври миналата година, вчера Apple най-сетне даде официалното си становище за проблема в отговор на исканията на Китайската асоциация на потребителите.

„ Открихме, че малък брой iPhone 6s устройства, произведени през септември и октомври 2015 година, съдържат батерии, които са били излагани по-дълго от колкото трябва на контролиран въздух, преди да бъдат сглобени“ пише компанията в своя китайски сайт. „ В резултат на това тези батерии се разграждат по-бързо от нормалното и предизвикват неочаквани самоизключвания на телефоните.“

Компанията настоява, че това не може да предизвика проблем със сигурността, подобен на този със Samsung Galaxy Note 7, който беше изтеглен от пазара поради самозапалвания и експлозии на батерията.

“iPhone е програмиран да се самоизключва автоматично при определени условия, за да предпази електрониката си от поражения.“ пише в изявлението.

На официалния сайт на Apple, вече има възможност за въвеждане на серийния номер на устройствата, за да могат потребителите да се ориентират, отговарят ли те на условията за безплатна смяна на батерията или възстановяване на вече заплатената сума при същата интервенция, преди пускането на програмата.

За съжаление в това изявление не се споменава нищо за останалите модели, които също изпитват подобни проблеми, но вчера компанията пусна петата бета версия на iOS 10.2, предназначена за разработчици, и това стана само три дни след освобождаването на предишната версия, така че можем да допуснем, че Apple усилено работи по отстраняване на софтуерните проблеми, за които се предполага, че са основната причина за досадния бъг.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This