Изберете страница

Apple даде официално становище за проблема с батерията на iPhone 6s

След като обяви програма за безплатна смяна на батерията на малка част от моделите iPhone 6s, произведени през септември – октомври миналата година, вчера Apple най-сетне даде официалното си становище за проблема в отговор на исканията на Китайската асоциация на потребителите.

„ Открихме, че малък брой iPhone 6s устройства, произведени през септември и октомври 2015 година, съдържат батерии, които са били излагани по-дълго от колкото трябва на контролиран въздух, преди да бъдат сглобени“ пише компанията в своя китайски сайт. „ В резултат на това тези батерии се разграждат по-бързо от нормалното и предизвикват неочаквани самоизключвания на телефоните.“

Компанията настоява, че това не може да предизвика проблем със сигурността, подобен на този със Samsung Galaxy Note 7, който беше изтеглен от пазара поради самозапалвания и експлозии на батерията.

“iPhone е програмиран да се самоизключва автоматично при определени условия, за да предпази електрониката си от поражения.“ пише в изявлението.

На официалния сайт на Apple, вече има възможност за въвеждане на серийния номер на устройствата, за да могат потребителите да се ориентират, отговарят ли те на условията за безплатна смяна на батерията или възстановяване на вече заплатената сума при същата интервенция, преди пускането на програмата.

За съжаление в това изявление не се споменава нищо за останалите модели, които също изпитват подобни проблеми, но вчера компанията пусна петата бета версия на iOS 10.2, предназначена за разработчици, и това стана само три дни след освобождаването на предишната версия, така че можем да допуснем, че Apple усилено работи по отстраняване на софтуерните проблеми, за които се предполага, че са основната причина за досадния бъг.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This