Apple обяви, че iOS 12 ще донесе на по-старите модели iPhone значителни подобрения в производителността. Тази допълнителна скорост обаче, може да осигури още живот на остарелите устройства, тъй като със сигурност ви дава основание да не ъпгрейдвате и тази година.

Всъщност увеличението в производителността идва от по-интелигентния начин, по който iOS 12 комуникира с чиповете. Крейг Федериги, старши вицепрезидент на софтуерния инженеринг на Apple заяви, че тя ще позволи на iPhone 6 Plus, който е от 2014 година и вероятно на малкия модел iPhone 6, който е със същия процесор, да отваря приложенията с 40% по-бързо, клавиатурата ще реагира с 50% по-бързо, а приложението за камерата ще се отваря с цели 70% по-бързо. Тези три довода са значителни по отношеине на начина, по който хората използват по-старите си телефони и те ще ги чувстват много по-бързи, в сравнение с iOS 11 или други предишни версии. Така компанията сама даде причина на своите фенове да отложат покупката на нов iPhone.

Федериги каза още, че това са само някои от примерите, за това как iOS 12 ще подобри производителността на по-старите модели, което предполага, че има и още. Той обясни, че iOS 12 ще накара вашия телефон да увеличи скоростта много по-бързо, когато отваря приложение, в сравнение с предишните версии, които го правеха постепенно и ще го прави когато е нужно, за да спести батерия. Всичко това, комбинирано с промоционалната цена за замяна на батерията, която важи до края на годината, може би ще откаже голяма част от потребителите от покупката на скъп нов модел тази есен, но от друга страна, компанията със сигурност ще намери с какво да ги изкуши през септември, когато ще представи цели три нови iPhone.