Най-новата информация от Nikkei сочи, че Apple е направила поръчка на Samsung за 70 милиона OLED панели, предназначени за производството на бъдещия iPhone 8. Както вече знаете, според спекулациите тазгодишният, десети юбилеен модел iPhone ще дойде с OLED дисплей от край до край, стъклен корпус и най-високата цена в историята на компанията, а търсенето му се очаква да бъде наистина голямо.

Именно бавното и недостатъчно производство на OLED панелите обаче, до сега се спрягаше като основен фактор за евентуалното закъснение на iPhone 8 и недостига му на пазара в първите дни след премиерата. Анализаторът на IHS Markit, Дейвид Хсиех твърди, че Samsung вече е получила поръчка за 70 милиона OLED панели и има готовност да произведе до 95 милиона тази година, в случай че търсенето надвиши очакванията. Ако това не стане, част от вече поръчаните количества ще бъдат пренасочени за следващата година.

В допълнение към тази информация, Nikkei припомня и някои от слуховете за iPhone 8, които вече сме чували: Това, че OLED дисплеят му ще бъде 5.2 инчов, без физически хоум бутон, а двата придружаващи го модела ще запазят своите добре познати ни LCD панели. Трите тазгодишни модела ще имат възможност за безжично зареждане, а най-скъпият от тях, ще притежава и 3D сензор за разпознаване на лица. Останалите спекулации за iPhone 8, включват по-бърз и ефективен процесор А11, сензор за Touch ID, вграден в дисплея, True Tone функция на екрана и възможност за използване на приложения с добавена реалност.