Изберете страница

Apple въвежда ново ниво на сигурност с iOS 17.3

Apple пусна първата бета версия на iOS 17.3 за разработчици, с която въвежда чисто нова функция за сигурност при кражби, наречена Stolen Device Protection.

Тази нова функция добавя допълнителен слой сигурност в малко вероятния случай, при който може някой да е откраднал телефона ви и да е получил паролата ви едновременно с това.

Достъпът до вашите запазени пароли отново изисква Face ID, за да е сигурно, че това сте вие. Промяната на чувствителни настройки като вашата парола за Apple ID е защитена от Security delay. Не е необходимо такова забавяне обаче, когато iPhone е на познати места като дома и работата ви.

Apple създава двустепенна система за защитата на откраднато устройство, която предлага баланс на удобството за потребителя и повишена сигурност.

Например, когато функцията Stolen Device Protection е включена, действия като използване на пароли или ключове за достъп, кандидатстване за Apple Card, изключване на Lost Mode, изтриване на iPhone и използване на методи на плащане, запазени в телефона, ще изискват биометрично удостоверяване, без опция за резервна парола, когато сте далеч от познати места.

За още по-чувствителни действия като промяна на вашата парола за Apple ID, актуализиране на настройките за сигурност на Apple ID, промяна на парола или настройки за Touch/Face ID и изключване на защитата Find My или Stolen Device, едночасовото забавяне на сигурността ще влезе в действие, когато телефонът е далеч от познати места. Това означава, че ще се изисква второ биометрично удостоверяване след това забавяне.

В iOS 17.3 функцията може да бъде включена от Settings – Face ID & Passcode (или Touch ID & Passcode) – Stolen Device Protection.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This