Изберете страница

Apple въвежда ново ниво на сигурност с iOS 17.3

Apple пусна първата бета версия на iOS 17.3 за разработчици, с която въвежда чисто нова функция за сигурност при кражби, наречена Stolen Device Protection.

Тази нова функция добавя допълнителен слой сигурност в малко вероятния случай, при който може някой да е откраднал телефона ви и да е получил паролата ви едновременно с това.

Достъпът до вашите запазени пароли отново изисква Face ID, за да е сигурно, че това сте вие. Промяната на чувствителни настройки като вашата парола за Apple ID е защитена от Security delay. Не е необходимо такова забавяне обаче, когато iPhone е на познати места като дома и работата ви.

Apple създава двустепенна система за защитата на откраднато устройство, която предлага баланс на удобството за потребителя и повишена сигурност.

Например, когато функцията Stolen Device Protection е включена, действия като използване на пароли или ключове за достъп, кандидатстване за Apple Card, изключване на Lost Mode, изтриване на iPhone и използване на методи на плащане, запазени в телефона, ще изискват биометрично удостоверяване, без опция за резервна парола, когато сте далеч от познати места.

За още по-чувствителни действия като промяна на вашата парола за Apple ID, актуализиране на настройките за сигурност на Apple ID, промяна на парола или настройки за Touch/Face ID и изключване на защитата Find My или Stolen Device, едночасовото забавяне на сигурността ще влезе в действие, когато телефонът е далеч от познати места. Това означава, че ще се изисква второ биометрично удостоверяване след това забавяне.

В iOS 17.3 функцията може да бъде включена от Settings – Face ID & Passcode (или Touch ID & Passcode) – Stolen Device Protection.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This