Изберете Страница

Apple все още работи върху зарядно за няколко устройства

Въпреки неуспешния си експеримент с AirPower преди няколко години, според слуховете Apple все още работи върху зарядно за няколко устройства за своите продукти. Нов доклад на Bloomberg сочи, че компанията разработва зарядно за множество устройства, както и технология за безжично зареждане на къси и дълги разстояния в подкрепа на идеята си за бъдеще, в което всички основни устройства “могат да се зареждат взаимно”.

Всъщност това не е първият път, когато Bloomberg съобщава за работата на Apple по решение за индуктивно зареждане на множество устройства. Още през юни изданието съобщи, че компанията работи по индуктивна подложка за зареждане на множество устройства като своеобразен духовен успех на неспешния експеримент с AirPower.

В последното издание на своя бюлетин Power On, Марк Гурман от Bloomberg пише, че Apple все още работи върху това зарядно устройство за няколко джаджи. Това би било нещо различно от съществуващия MagSafe Duo, който всъщност е само отделни зарядни устройства за iPhone и Apple Watch, събрани заедно.

Apple също така продължава да работи върху решения за безжично зареждане на къси и дълги разстояния, твърди Гурман. Този вид технология е наистина безжично зареждане, за разлика от съществуващите сега технологии за индуктивно “безжично” зареждане. Според него Apple се стреми към бъдеще, където всички нейни основни продукти може да се зареждат взаимно. Например един iPhone в крайна сметка може да зарежда AirPods или Apple Watch.

“Мисля, че Apple все още работи върху някакво зарядно за няколко устройства, което възнамерява да пусне в крайна сметка. Има причина, поради която компанията планираше да пусне такова през 2017 година. Също така вярвам, че Apple работи върху устройства за безжично зареждане на къси и дълги разстояния и, че си представя бъдеще, в което всичките й основни продукти ще могат да се зареждат помежду си. Представете си, че iPad зарежда iPhone, а след това този iPhone зарежда AirPods или Apple Watch”, пише Гурман.

Така нареченото реверсивно безжично зареждане се спряга като функция на iPhone от няколко години насам, но в крайна сметка така и не се осъществи. На теория това би позволило на потребителите да поставят своите AirPods или Apple Watch на гърба на iPhone и да ги зареждат в движение. Дали и кога ще дебютира тази технология в любимите ни джаджи обаче, съвсем не е известно. Можем само да се надяваме, че Apple ще завърши успешно проекта си и ще ни изненада рано или късно с тази така практична опция.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This