Изберете страница

Apple все още работи върху зарядно за няколко устройства

Въпреки неуспешния си експеримент с AirPower преди няколко години, според слуховете Apple все още работи върху зарядно за няколко устройства за своите продукти. Нов доклад на Bloomberg сочи, че компанията разработва зарядно за множество устройства, както и технология за безжично зареждане на къси и дълги разстояния в подкрепа на идеята си за бъдеще, в което всички основни устройства “могат да се зареждат взаимно”.

Всъщност това не е първият път, когато Bloomberg съобщава за работата на Apple по решение за индуктивно зареждане на множество устройства. Още през юни изданието съобщи, че компанията работи по индуктивна подложка за зареждане на множество устройства като своеобразен духовен успех на неспешния експеримент с AirPower.

В последното издание на своя бюлетин Power On, Марк Гурман от Bloomberg пише, че Apple все още работи върху това зарядно устройство за няколко джаджи. Това би било нещо различно от съществуващия MagSafe Duo, който всъщност е само отделни зарядни устройства за iPhone и Apple Watch, събрани заедно.

Apple също така продължава да работи върху решения за безжично зареждане на къси и дълги разстояния, твърди Гурман. Този вид технология е наистина безжично зареждане, за разлика от съществуващите сега технологии за индуктивно “безжично” зареждане. Според него Apple се стреми към бъдеще, където всички нейни основни продукти може да се зареждат взаимно. Например един iPhone в крайна сметка може да зарежда AirPods или Apple Watch.

“Мисля, че Apple все още работи върху някакво зарядно за няколко устройства, което възнамерява да пусне в крайна сметка. Има причина, поради която компанията планираше да пусне такова през 2017 година. Също така вярвам, че Apple работи върху устройства за безжично зареждане на къси и дълги разстояния и, че си представя бъдеще, в което всичките й основни продукти ще могат да се зареждат помежду си. Представете си, че iPad зарежда iPhone, а след това този iPhone зарежда AirPods или Apple Watch”, пише Гурман.

Така нареченото реверсивно безжично зареждане се спряга като функция на iPhone от няколко години насам, но в крайна сметка така и не се осъществи. На теория това би позволило на потребителите да поставят своите AirPods или Apple Watch на гърба на iPhone и да ги зареждат в движение. Дали и кога ще дебютира тази технология в любимите ни джаджи обаче, съвсем не е известно. Можем само да се надяваме, че Apple ще завърши успешно проекта си и ще ни изненада рано или късно с тази така практична опция.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This