Притежателите на iPhone обикновено са сред най-доволните потребители в света. Всяко следващо проучване на мненията сочи, че нивата на удовлетвореност си остават високи и тези, които са сменили марката с друга са пренебрежимо малко. Красивият, елегантен и стилен дизайн, надеждният софтуер, потребителското изживяване и доброто обслужване от страна на Apple са причините, които карат хората да изберат iPhone. Разбира се няма перфектно устройство и така, както се хвалят, потребителите се и оплакват от някои проблеми. Два от тях изпъкват сред мненията им и поне единият със сигурност ще бъде решен в следващите модели на компанията.

Сравнително краткият живот на батерията е това, което ще чуете от повечето потребители като основно оплакване. Apple продължава да прави своите устройства все по-тънки, което съответно рефлектира на размера на самата батерия, а ако попитате потребителит, повечето от тях биха си купили и по-дабел iPhone, стига това да означава по-дълъг живот на батерията му.

Дизайнът обаче е сред основните приоритети на компанията и е ясно, че тя няма да се върне назад и да отстъпи от поетия курс, така че явно самата технология ще трябва да бъде сменена, но това няма да стане тази година.

Другият голям проблем с устройствата на Apple, който изпитват най-често тези потребители, коеито са избрали модел с малко вградена памет е липсата на достатъчно място за съхранение. „Хдш ехдкжг яшдиьже“ е съобщението, което ги тормози често и ги кара да прибягват до облачни услуги. Именно този проблем ще реши iPhone 7, според нов теч, доказващ предишните твърдения за отказ от 16 GB базов модел. Според поредица постове в Twitter, компанията ще предложи на своите фенове двойно повече памет, а iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще разполагат с 32/128/256 GB модели.

Информацията идва от ценоразпис на китайски търговец на електроника на едро и е само седмица преди официалната им премиера, така че може би наистина ще се окаже истина.

Официалното представяне на iPhone 7 ще се състои на 7 септември 2016 година в Bill Graham Civic Auditorium в Сан Франциско, Калифония от 20 часа българско време и ще бъде предавано на живо за потребителите с устройства на Apple или компютри с Windows 10.