Изберете Страница

Apple все още има два основни проблема с iPhone, но iPhone 7 ще реши поне единия от тях

Притежателите на iPhone обикновено са сред най-доволните потребители в света. Всяко следващо проучване на мненията сочи, че нивата на удовлетвореност си остават високи и тези, които са сменили марката с друга са пренебрежимо малко. Красивият, елегантен и стилен дизайн, надеждният софтуер, потребителското изживяване и доброто обслужване от страна на Apple са причините, които карат хората да изберат iPhone. Разбира се няма перфектно устройство и така, както се хвалят, потребителите се и оплакват от някои проблеми. Два от тях изпъкват сред мненията им и поне единият със сигурност ще бъде решен в следващите модели на компанията.

Сравнително краткият живот на батерията е това, което ще чуете от повечето потребители като основно оплакване. Apple продължава да прави своите устройства все по-тънки, което съответно рефлектира на размера на самата батерия, а ако попитате потребителит, повечето от тях биха си купили и по-дабел iPhone, стига това да означава по-дълъг живот на батерията му.

Дизайнът обаче е сред основните приоритети на компанията и е ясно, че тя няма да се върне назад и да отстъпи от поетия курс, така че явно самата технология ще трябва да бъде сменена, но това няма да стане тази година.

Другият голям проблем с устройствата на Apple, който изпитват най-често тези потребители, коеито са избрали модел с малко вградена памет е липсата на достатъчно място за съхранение. „Хдш ехдкжг яшдиьже“ е съобщението, което ги тормози често и ги кара да прибягват до облачни услуги. Именно този проблем ще реши iPhone 7, според нов теч, доказващ предишните твърдения за отказ от 16 GB базов модел. Според поредица постове в Twitter, компанията ще предложи на своите фенове двойно повече памет, а iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще разполагат с 32/128/256 GB модели.

Информацията идва от ценоразпис на китайски търговец на електроника на едро и е само седмица преди официалната им премиера, така че може би наистина ще се окаже истина.

Официалното представяне на iPhone 7 ще се състои на 7 септември 2016 година в Bill Graham Civic Auditorium в Сан Франциско, Калифония от 20 часа българско време и ще бъде предавано на живо за потребителите с устройства на Apple или компютри с Windows 10.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This