Изберете страница

Apple все още води пред останалите производители на персонални компютри в една важна област

Докато през последните години персоналните компютри на Apple като че ли останаха на заден план, компанията все още води пред останалите производители по един наистина важен начин.

Като оставим хардуера настрани, има нещо, което компанията прави наистина по-добре и това е обслужването на клиентите. Според класацията Tech Support Showdown на Laptop Mag, Apple печели с най-бързо и качествено обслужване, пред всеки друг голям производител. Тази класация е възоснова на проведени в реалния свят тестове, където редакторите са изпробвали телефонните и онлайн услуги на поддръжката и компанията е на първо място с общо 93% и средно време за разговор само 6 минути.

„Apple предлага най-добрата технологична поддръжка в бизнеса година след година. Уебсайтът и мобилното й приложение са заредени с полезни уроци „стъпка по стъпка“ и независимо дали търсите помощ по телефона, или чрез онлайн чат, служителите са приятелски настроени и компетентни, а от известно време има възможност и за задаване на въпроси в Twitter и там също можете да получите бърз и точен отговор”.

Така единственото, което можем да искаме повече от Apple е по отношение на хардуера, но все пак е трудно да се сравняват тези характеристики и услугите в сферата на обслужването.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This