Изберете Страница

Apple води пред конкуренцията по нови активации на устройства през коледните празници

Новите данни на Flurry Analytics сочат, че Apple продължава да доминира на пазара по устройства, активирани през седмицата преди Коледа. iPhone и iPad представляват 44% от устройствата, които са били активирани за пръв път между 19 и 25 декември, следвани от тези на Samsung, която има едва 26%.

Анализът на компанията обхваща всички големи производители на телефони и таблети, на които обаче се падат едноцифрени дялове. Компанията е използвала за проучването си над един милион мобилни приложения на 2.1 милиарда устройства. Подобно на миналата година, телефоните и таблетите на Apple са най-много, докато Samsung, въпреки по-големия си пазарен дял се радва на едва 26% от активираните устройства през коледните празници. Това всъщност представлява ръст от 5% за корейския гигант, в сравнение със същия период на миналата година и най-вероятно се дължи на Galaxy S8.

Докато битката за първото място между Apple и Samsung съвсем не е изненада, то данните на Flurry за моделите на подарените устройства тази година са доста интересни.

iPhone 7 отчита най-много активации – 15.1%, следван от iPhone 6 с 14.9% и новия iPhone X с 14.7%. Другите два модела iPhone 8/8 Plus са изпреварени от iPhone 6s и iPhone 7 Plus и имат съответно 8.1% и 8.7 %.

Що се отнася до тенденциите при самия форм-фактор, Flurry дава и някои данни, които показват, че по-големите екрани на телефоните и таблетите съставляват по-голямата част от новите апарати, активирани през посочената седмица.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This