Изберете Страница

Apple води пред конкуренцията по нови активации на устройства през коледните празници

Новите данни на Flurry Analytics сочат, че Apple продължава да доминира на пазара по устройства, активирани през седмицата преди Коледа. iPhone и iPad представляват 44% от устройствата, които са били активирани за пръв път между 19 и 25 декември, следвани от тези на Samsung, която има едва 26%.

Анализът на компанията обхваща всички големи производители на телефони и таблети, на които обаче се падат едноцифрени дялове. Компанията е използвала за проучването си над един милион мобилни приложения на 2.1 милиарда устройства. Подобно на миналата година, телефоните и таблетите на Apple са най-много, докато Samsung, въпреки по-големия си пазарен дял се радва на едва 26% от активираните устройства през коледните празници. Това всъщност представлява ръст от 5% за корейския гигант, в сравнение със същия период на миналата година и най-вероятно се дължи на Galaxy S8.

Докато битката за първото място между Apple и Samsung съвсем не е изненада, то данните на Flurry за моделите на подарените устройства тази година са доста интересни.

iPhone 7 отчита най-много активации – 15.1%, следван от iPhone 6 с 14.9% и новия iPhone X с 14.7%. Другите два модела iPhone 8/8 Plus са изпреварени от iPhone 6s и iPhone 7 Plus и имат съответно 8.1% и 8.7 %.

Що се отнася до тенденциите при самия форм-фактор, Flurry дава и някои данни, които показват, че по-големите екрани на телефоните и таблетите съставляват по-голямата част от новите апарати, активирани през посочената седмица.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This