Изберете страница

Apple води пред конкуренцията по нови активации на устройства през коледните празници

Новите данни на Flurry Analytics сочат, че Apple продължава да доминира на пазара по устройства, активирани през седмицата преди Коледа. iPhone и iPad представляват 44% от устройствата, които са били активирани за пръв път между 19 и 25 декември, следвани от тези на Samsung, която има едва 26%.

Анализът на компанията обхваща всички големи производители на телефони и таблети, на които обаче се падат едноцифрени дялове. Компанията е използвала за проучването си над един милион мобилни приложения на 2.1 милиарда устройства. Подобно на миналата година, телефоните и таблетите на Apple са най-много, докато Samsung, въпреки по-големия си пазарен дял се радва на едва 26% от активираните устройства през коледните празници. Това всъщност представлява ръст от 5% за корейския гигант, в сравнение със същия период на миналата година и най-вероятно се дължи на Galaxy S8.

Докато битката за първото място между Apple и Samsung съвсем не е изненада, то данните на Flurry за моделите на подарените устройства тази година са доста интересни.

iPhone 7 отчита най-много активации – 15.1%, следван от iPhone 6 с 14.9% и новия iPhone X с 14.7%. Другите два модела iPhone 8/8 Plus са изпреварени от iPhone 6s и iPhone 7 Plus и имат съответно 8.1% и 8.7 %.

Що се отнася до тенденциите при самия форм-фактор, Flurry дава и някои данни, които показват, че по-големите екрани на телефоните и таблетите съставляват по-голямата част от новите апарати, активирани през посочената седмица.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This