Изберете страница

Apple вече се готви за iPhone 9

Въпреки, че до премиерата на iPhone 8 остават още близо два месеца, слуховете свързани с неговия наследник вече започнаха да нахлуват. Позовавайки се на последните спекулации, в новия си доклад The Korea Economic Daily съобщи, че LG ще бъде ексклузивен доставчик на батериите за iPhone 9, или както и да се нарича моделът за 2018 година.

Това решение е леко отклонение от традиционната оперативна стратегия на Apple, която обикновено залага на множество доставчици, за да си осигури ниски цени и известна застраховка при евентуални технически проблеми в самото производство. Явно предложеният от корейския гигант вариант е достатъчно впечатляващ, за да убеди компанията да рискува по подобен начин. Според доклада, батерията ще бъде L-образна, за да спомогне за оптимизиране на вътрешното пространство в телефона, като ще продължава в долния десен ъгъл на устройството, в соътветствие с развитието на технологията за интегриране на компоненти на Apple. Позовавайки се на източник, за който твърди, че е запознат с детайлите по сделката, изданието посочва, че LG вече инвестира стотици милиарди печалби в преустройство на съоръженията си, каето ще започне в началото на следващата година.

Всъщност слухове за такъв тип батерия се появиха и по отношение на iPhone 8 още през февруари, но след това анализаторът Минг-Чи Куо заяви, че платката на телефона ще изглежда като на долната схема:

И докато сме на тема батерии – слуховете сочат, че животът на тази на iPhone 8, ще бъде по-дълъг от този на iPhone 7 Plus, който в момента осигурява 13 часа LTE сърфиране, 15 часа при WiFi връзка, или 60 часа възпроизвеждане на аудио. Ако десетият юбилеен модел успее да надхвърли тези показатели, то неговият наследник несъмнено ще бъде още по-добър.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This