Въпреки, че до премиерата на iPhone 8 остават още близо два месеца, слуховете свързани с неговия наследник вече започнаха да нахлуват. Позовавайки се на последните спекулации, в новия си доклад The Korea Economic Daily съобщи, че LG ще бъде ексклузивен доставчик на батериите за iPhone 9, или както и да се нарича моделът за 2018 година.

Това решение е леко отклонение от традиционната оперативна стратегия на Apple, която обикновено залага на множество доставчици, за да си осигури ниски цени и известна застраховка при евентуални технически проблеми в самото производство. Явно предложеният от корейския гигант вариант е достатъчно впечатляващ, за да убеди компанията да рискува по подобен начин. Според доклада, батерията ще бъде L-образна, за да спомогне за оптимизиране на вътрешното пространство в телефона, като ще продължава в долния десен ъгъл на устройството, в соътветствие с развитието на технологията за интегриране на компоненти на Apple. Позовавайки се на източник, за който твърди, че е запознат с детайлите по сделката, изданието посочва, че LG вече инвестира стотици милиарди печалби в преустройство на съоръженията си, каето ще започне в началото на следващата година.

Всъщност слухове за такъв тип батерия се появиха и по отношение на iPhone 8 още през февруари, но след това анализаторът Минг-Чи Куо заяви, че платката на телефона ще изглежда като на долната схема:

И докато сме на тема батерии – слуховете сочат, че животът на тази на iPhone 8, ще бъде по-дълъг от този на iPhone 7 Plus, който в момента осигурява 13 часа LTE сърфиране, 15 часа при WiFi връзка, или 60 часа възпроизвеждане на аудио. Ако десетият юбилеен модел успее да надхвърли тези показатели, то неговият наследник несъмнено ще бъде още по-добър.