Изберете страница

Apple вече работи върху наследника на M1

След като представи първите три модела Mac с Apple Silicon, компанията вече работи по наследника на М1 – М1Х. Разбира се името все още не е потвърдено, но важно е друго – според надежден източник, новият чип ще е още по-бърз:


Очевидно Apple ще премине от 8 към 12 ядрена конфигурация, състояща се от осем ядра с висока производителност и четири за ефективност, което може да обясни скока в мощността и скоростта.

Успоредно с това изтичане, има и друг слух, който идва от известния анализатор Минг-Чи Куо, който посочи датата на излизане на следващите машини с Apple Silicon като “второто или третото тримесечие на 2021 година”. Друг известен инсайдер твърди обаче, че новите модели няма да се доставят само с чипове Apple Silicon:


Въпреки, че не можем да сме сигурни в нито едно от посочените твърдения, е забавно да следим слуховете за бъдещите продукти на Apple, а те ще се засилват с времето, така че ще можем да преценим поне до някъде, какво точно да очакваме следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This