Изберете Страница

Apple вече произвежда iPhone 13 в Индия

Apple и основният й доставчик Foxconn вече произвеждат iPhone 13 в Индия, потвърди самата компания пред Reuters. Стъпката е част от продължаващите й опити за дивесификация на веригата за доставки на продукти извън Китай.

Всъщност в Индия вече се произвеждат няколко продукта на Apple. Миналата година компанията започна производството на iPhone 12 в страната и според Reuters планира да изнесе там и производството на iPad.

Гигантът се възползва от някои правителствени схеми, насочени към насърчаване на местното производство на продукти, намаляване на разходите и предлагане на възможности за заетост. През 2017 година Apple стартира в Индия производството на първото си устройство – iPhone SE.

През 2020 компанията отвори и онлайн магазин, предлагайки на клиентите директен начин да купуват нейните продукти, без да се налага да минават през търговец и обеща да отвори и физически магазин през 2021, но все още не е изпълнила това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This