Изберете Страница

Apple вече произвежда iPhone 13 в Индия

Apple и основният й доставчик Foxconn вече произвеждат iPhone 13 в Индия, потвърди самата компания пред Reuters. Стъпката е част от продължаващите й опити за дивесификация на веригата за доставки на продукти извън Китай.

Всъщност в Индия вече се произвеждат няколко продукта на Apple. Миналата година компанията започна производството на iPhone 12 в страната и според Reuters планира да изнесе там и производството на iPad.

Гигантът се възползва от някои правителствени схеми, насочени към насърчаване на местното производство на продукти, намаляване на разходите и предлагане на възможности за заетост. През 2017 година Apple стартира в Индия производството на първото си устройство – iPhone SE.

През 2020 компанията отвори и онлайн магазин, предлагайки на клиентите директен начин да купуват нейните продукти, без да се налага да минават през търговец и обеща да отвори и физически магазин през 2021, но все още не е изпълнила това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This