Изберете Страница

Apple вече няма да поправя обявени за изгубени или откраднати iPhone

Apple винаги е имала правило да не предоставя услуги за ремонт на изгубени или откраднати устройства, но само ако имат активирана функция Find My. Сега компанията вече ще отказва ремонт на iPhone, ако устройството бъде отчетено като такова в регистъра на GSMA.

Според вътрешна бележка, изпратена до служители на Apple Store и оторизирани доставчици на услуги на Apple, компанията вече ще използва базата данни на GSMA Device Registry, за да проверява дали дадено устройство е регистрирано като изгубено, преди да извърши ремонт. Ако вътрешните системи на компанията показват, че то е “обявено като липсващо”, техниците трябва да откажат обслужване.

За тези, които не са запознати, GSMA Device Registry е глобална база данни, която позволява на собствениците на смартфони да регистрират събития като загуба, кражба, измама или да посочат, че устройството е обект на лизинг. С IMEI на телефона компаниите с достъп да тази платформа могат лесно да проверят дали дадено устройство е причислено към някоя от изброените категории.

Новата политика на Apple има за цел да предотврати замяната на откраднати iPhone с нови, ако никога преди това не е била активирана Find My. Разира се за тези устройства с активирана функция нищо не се променя – компанията вече отказва услуги за ремонт на заключени телефони. Трябва да отбележим още, че в някои случаи Apple може да изиска фактура за устройството като доказателство за покупка за ремонт или замяна, ако по някаква причина сте изгубили достъп да вашия Apple ID.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This