Изберете Страница

Apple вече няма да поправя обявени за изгубени или откраднати iPhone

Apple винаги е имала правило да не предоставя услуги за ремонт на изгубени или откраднати устройства, но само ако имат активирана функция Find My. Сега компанията вече ще отказва ремонт на iPhone, ако устройството бъде отчетено като такова в регистъра на GSMA.

Според вътрешна бележка, изпратена до служители на Apple Store и оторизирани доставчици на услуги на Apple, компанията вече ще използва базата данни на GSMA Device Registry, за да проверява дали дадено устройство е регистрирано като изгубено, преди да извърши ремонт. Ако вътрешните системи на компанията показват, че то е “обявено като липсващо”, техниците трябва да откажат обслужване.

За тези, които не са запознати, GSMA Device Registry е глобална база данни, която позволява на собствениците на смартфони да регистрират събития като загуба, кражба, измама или да посочат, че устройството е обект на лизинг. С IMEI на телефона компаниите с достъп да тази платформа могат лесно да проверят дали дадено устройство е причислено към някоя от изброените категории.

Новата политика на Apple има за цел да предотврати замяната на откраднати iPhone с нови, ако никога преди това не е била активирана Find My. Разира се за тези устройства с активирана функция нищо не се променя – компанията вече отказва услуги за ремонт на заключени телефони. Трябва да отбележим още, че в някои случаи Apple може да изиска фактура за устройството като доказателство за покупка за ремонт или замяна, ако по някаква причина сте изгубили достъп да вашия Apple ID.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This