Изберете страница

Apple вече няма да поправя обявени за изгубени или откраднати iPhone

Apple винаги е имала правило да не предоставя услуги за ремонт на изгубени или откраднати устройства, но само ако имат активирана функция Find My. Сега компанията вече ще отказва ремонт на iPhone, ако устройството бъде отчетено като такова в регистъра на GSMA.

Според вътрешна бележка, изпратена до служители на Apple Store и оторизирани доставчици на услуги на Apple, компанията вече ще използва базата данни на GSMA Device Registry, за да проверява дали дадено устройство е регистрирано като изгубено, преди да извърши ремонт. Ако вътрешните системи на компанията показват, че то е “обявено като липсващо”, техниците трябва да откажат обслужване.

За тези, които не са запознати, GSMA Device Registry е глобална база данни, която позволява на собствениците на смартфони да регистрират събития като загуба, кражба, измама или да посочат, че устройството е обект на лизинг. С IMEI на телефона компаниите с достъп да тази платформа могат лесно да проверят дали дадено устройство е причислено към някоя от изброените категории.

Новата политика на Apple има за цел да предотврати замяната на откраднати iPhone с нови, ако никога преди това не е била активирана Find My. Разира се за тези устройства с активирана функция нищо не се променя – компанията вече отказва услуги за ремонт на заключени телефони. Трябва да отбележим още, че в някои случаи Apple може да изиска фактура за устройството като доказателство за покупка за ремонт или замяна, ако по някаква причина сте изгубили достъп да вашия Apple ID.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This