Изберете Страница

Apple вече няма да поправя обявени за изгубени или откраднати iPhone

Apple винаги е имала правило да не предоставя услуги за ремонт на изгубени или откраднати устройства, но само ако имат активирана функция Find My. Сега компанията вече ще отказва ремонт на iPhone, ако устройството бъде отчетено като такова в регистъра на GSMA.

Според вътрешна бележка, изпратена до служители на Apple Store и оторизирани доставчици на услуги на Apple, компанията вече ще използва базата данни на GSMA Device Registry, за да проверява дали дадено устройство е регистрирано като изгубено, преди да извърши ремонт. Ако вътрешните системи на компанията показват, че то е “обявено като липсващо”, техниците трябва да откажат обслужване.

За тези, които не са запознати, GSMA Device Registry е глобална база данни, която позволява на собствениците на смартфони да регистрират събития като загуба, кражба, измама или да посочат, че устройството е обект на лизинг. С IMEI на телефона компаниите с достъп да тази платформа могат лесно да проверят дали дадено устройство е причислено към някоя от изброените категории.

Новата политика на Apple има за цел да предотврати замяната на откраднати iPhone с нови, ако никога преди това не е била активирана Find My. Разира се за тези устройства с активирана функция нищо не се променя – компанията вече отказва услуги за ремонт на заключени телефони. Трябва да отбележим още, че в някои случаи Apple може да изиска фактура за устройството като доказателство за покупка за ремонт или замяна, ако по някаква причина сте изгубили достъп да вашия Apple ID.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This