Изберете страница

Apple вече започна тестовете на iOS 12 и macOS 10.14

Според слуховет, тази година може и да нямаме толкова нови функции в новите версии на операционните системи на Apple, но те вече се тестват активно от служителите на компанията с наближаване на WWDC 2018, а анализите на отбелязват забележимо увеличение в посещенията на Safari от работещи с iOS 12 и macOS 10.14 устройства.

Всъщност е нормална практика инженерите на Apple да изпробватновите версии, още преди те да са станали публично достояние, като използват устройства за предварителни тестове. Всяка година се наблюдава приблизително един и същ модел, като още есента компанията започва да очертава какви инженери и дизайнерски ресурси трябва да бъдат приоритизирани за водещите операционни системи за следващата година. До март броят на устройствата, работещи с тестовите версии се увеличава значително ни вече имаме стотици уникални потребители.

Тази година се очаква да видим iOS 12, MACos 10.14, watchOS 5 и tvOS 12, но тъй като последните две нямат браузъри, е много трудно да се намерят препратки към тях. Според анализите обаче, iOS 12 е използвана предимно с 5.8 инчовия iPhone X, следван от iPad, а тестовите устройства се намират предимно в Купертино, Сан Франциско и залива, като има изненадващо включване и от Шанхай. Някои разработчици на водещи приложения потвърждават, че устройство с iOS 12 са били забелязани в техните дневници, тъй като компанията явно тества съвместимостта на сайтове и приложения с новия фирмуер. Apple понякога включва специални кодови пътища в UIKit и AppKit, за да избегне сривове в популярните приложения, преди разработчиците да имат възможност да обновят кода им.

Срещат се и тестове на iOS 11.4.1, но те са редки, тъй като явно компанията вече се е съсредоточила върху следващите големи версии. Трябва да отбележим още, че първата бета версия на iOS, която се пуска след началото на WWDC,  се завършва и замразява вътрешно някъде до средата на май. Въпреки, че се очаква операционната система да се съсредоточи върху производителността и надеждността, все още ще присъстват някои нови функции, като опция за родителски контрол, актуализирани Animoji и FaceTime, нови AR функции, актуализации на Health и може би някои изненади.

Другата любопитна информация, свързана с iOS 12 е, че компанията я тества и върху своя петгодишен iPhone 5s, доказателства за което бяха открити от френския блог MacGeneration. Това разбира се не означава, че устройството със сигурност ще получи ъпдейта, но все пак собствениците му имат основания да се надяват.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This