Изберете страница

Apple анонсира нов 13 инчов MacBook Pro с Magic Keyboard

По-рано от очакваното Apple обяви нов 13 инчов MacBook Pro с Magic Keyboard. Той разполага с опционални процесори Intael 10th Gen, а цената му зипочва от 1299 долара.

Всъщност в известен смисъл това е незначителен ъпгрейд на съществуващата вече серия, но от друга гледна точка е и краят на една ера – Apple вече не продава нови лаптопи с проблемния Butterfly механизъм на клавиатурата. Компанията се постара сравнително бързо да замести клавиатурата в своята гама. 16 инчовият MacBook Pro беше обявен през ноември миналата година, последван от освежения MacBook Air с Magic Keyboard през март и 13 инчовия MacBook Pro вчера и така за шест месеца вече всички модели използват по-добрия механизъм.

Както и при последния MacBook Pro, Apple използва Thunderbolt 3/ USB-C конектори плюс жак за слушалки, Touch Bar също остава за добро, или лошо, заедно със сензора за пръстови отпечатъци Touch ID и физически Esc клавиш. Оперативната памет може да достигне до 32 GB, а тази за съхранение – до 4 ТВ. Процесорите 10th Gen на Intel имат турбо усилване до 4.1 Ghz, а новата графика на Intel Iris поддържа Pro Display XDR с пълна 6К резолюция.

Базовият модел с цена от 1299 долара се предлага с 256 GB място за съхранение, в сравнение със 128 GB на неговия предшественик, но му липсва 10th Gen процесор и започва с 8 GB оперативна памет. Може да се ъпгрейдне до 16 GB за 100 долара, което е на половината на цената за същата надстройка в предишните модели. Имаше слухове за увеличаване на екрана до 14 инча със стесняване на рамките, но това не се оказа вярно. Според компанията 13 инчовия дисплей може да достигне 500 нита яркост и да поддържа широката цветова гама Р3. Лаптопът вече е достъпен за поръчка на сайта на Apple, а в избрани Apple Store и оторизирани дистрибутори ще пристигне по-късно тази седмица. Клиентите по програма Education могат да спестят 100 долара от цената на базовия модел.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This