Изберете Страница

Apple анонсира нов 13 инчов MacBook Pro с Magic Keyboard

По-рано от очакваното Apple обяви нов 13 инчов MacBook Pro с Magic Keyboard. Той разполага с опционални процесори Intael 10th Gen, а цената му зипочва от 1299 долара.

Всъщност в известен смисъл това е незначителен ъпгрейд на съществуващата вече серия, но от друга гледна точка е и краят на една ера – Apple вече не продава нови лаптопи с проблемния Butterfly механизъм на клавиатурата. Компанията се постара сравнително бързо да замести клавиатурата в своята гама. 16 инчовият MacBook Pro беше обявен през ноември миналата година, последван от освежения MacBook Air с Magic Keyboard през март и 13 инчовия MacBook Pro вчера и така за шест месеца вече всички модели използват по-добрия механизъм.

Както и при последния MacBook Pro, Apple използва Thunderbolt 3/ USB-C конектори плюс жак за слушалки, Touch Bar също остава за добро, или лошо, заедно със сензора за пръстови отпечатъци Touch ID и физически Esc клавиш. Оперативната памет може да достигне до 32 GB, а тази за съхранение – до 4 ТВ. Процесорите 10th Gen на Intel имат турбо усилване до 4.1 Ghz, а новата графика на Intel Iris поддържа Pro Display XDR с пълна 6К резолюция.

Базовият модел с цена от 1299 долара се предлага с 256 GB място за съхранение, в сравнение със 128 GB на неговия предшественик, но му липсва 10th Gen процесор и започва с 8 GB оперативна памет. Може да се ъпгрейдне до 16 GB за 100 долара, което е на половината на цената за същата надстройка в предишните модели. Имаше слухове за увеличаване на екрана до 14 инча със стесняване на рамките, но това не се оказа вярно. Според компанията 13 инчовия дисплей може да достигне 500 нита яркост и да поддържа широката цветова гама Р3. Лаптопът вече е достъпен за поръчка на сайта на Apple, а в избрани Apple Store и оторизирани дистрибутори ще пристигне по-късно тази седмица. Клиентите по програма Education могат да спестят 100 долара от цената на базовия модел.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This