Изберете страница

Apple актуализира 27 инчовия iMac с нови чипове и най-сетне направи SSD стандарт

Apple обяви вчера нови попълнения в своята линия Mac. Компанията освежи 27 инчовия iMac малко повече от обичаен ъпгрейд на процесора. Външният дизайн не е променен, но под капака компанията представи нови процесори, графика, уеб камера с по-висока резолюция и подобрена производителност при ниска осветенос, нова настройка на аудиото, която замества “studio-quality” в MacBook Pro. Най-важното обаче може би е, че компанията най-сетне направи SSD стандартни за линията, както за 27, така и за 21.5 инчовите модели.

В зависимост от това коя конфигурация ще изберете, процесорът ще е 6 или 8 ядрен Intel Comet Lake, но като опция за надстройка има и 10 ядрен. Що се отнася до графиката, стандартната е AMD Rdeon Pro 5300, или Radeon Pro 5500 XT, но можете да надстроите до 5700, ии 5700 ХТ, която ще разполага с 16GB VRD GDDR6 за пръв път при 27 инчовия iMac.

Отново в зависимост от избраната кофигурация ще получите 256 или 512 GB SSD, но можете да надстроите до 8ТВ. Интересното е, че поради прехода към SDD, теглото на машините е по-малко – 19.7 паунда. Що се отнася до паметта, можете да надстроите до 128 GB, като стартовата конфигурация е с 8.

Промените при 27 инчовия Retina 5K дисплей са фини – добавяне на автоматична настройка True Tone и нано текстурно покритие за подобрено намаляване на отблясъците, подобно на това при Pro Display XDR (опцията струва 500 долара допълнително).

Чипът Т2 на Apple, който позволява криптирани хранилища и команди Hey Siri, вече добавя някои подобрения на камерата, сред които картографиране на тона, контрол на експозицията и разпознаване на лица. Уеб камерата вече има разделителна способност 1080р, а бледната е f/2.2. Ценовите нива остават същите като преди:

-1799 долара за 6 ядрен 3.1Ghz Core i5 процесор, 4GB AMD Radeon Pro 5300 GPU, 8GB RAM и 256GB SSD

-1999 долара за 6 ядрен 3.3GHz Core i5 процесор, 4GB AMD Radeon Pro 5300 GPU, 8GB RAM и 512GB SSD

-2299 долара за 8 ядрен 3.8GHz Core i7 процесор, 8GB AMD Radeon Pro 5500 XT GPU, 8GB RAM и 512GB SSD

Новите конфигурации вече са достъпни за поръчка и ще бъдат по магазините по-късно тази седмица. 21.5 инчовият iMac се предлага със SSD, а iMac Pro вече се предлага стандартно с 10 ядрен процесор Intel Xeon.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This