Изберете Страница

Apple актуализира 27 инчовия iMac с нови чипове и най-сетне направи SSD стандарт

Apple обяви вчера нови попълнения в своята линия Mac. Компанията освежи 27 инчовия iMac малко повече от обичаен ъпгрейд на процесора. Външният дизайн не е променен, но под капака компанията представи нови процесори, графика, уеб камера с по-висока резолюция и подобрена производителност при ниска осветенос, нова настройка на аудиото, която замества “studio-quality” в MacBook Pro. Най-важното обаче може би е, че компанията най-сетне направи SSD стандартни за линията, както за 27, така и за 21.5 инчовите модели.

В зависимост от това коя конфигурация ще изберете, процесорът ще е 6 или 8 ядрен Intel Comet Lake, но като опция за надстройка има и 10 ядрен. Що се отнася до графиката, стандартната е AMD Rdeon Pro 5300, или Radeon Pro 5500 XT, но можете да надстроите до 5700, ии 5700 ХТ, която ще разполага с 16GB VRD GDDR6 за пръв път при 27 инчовия iMac.

Отново в зависимост от избраната кофигурация ще получите 256 или 512 GB SSD, но можете да надстроите до 8ТВ. Интересното е, че поради прехода към SDD, теглото на машините е по-малко – 19.7 паунда. Що се отнася до паметта, можете да надстроите до 128 GB, като стартовата конфигурация е с 8.

Промените при 27 инчовия Retina 5K дисплей са фини – добавяне на автоматична настройка True Tone и нано текстурно покритие за подобрено намаляване на отблясъците, подобно на това при Pro Display XDR (опцията струва 500 долара допълнително).

Чипът Т2 на Apple, който позволява криптирани хранилища и команди Hey Siri, вече добавя някои подобрения на камерата, сред които картографиране на тона, контрол на експозицията и разпознаване на лица. Уеб камерата вече има разделителна способност 1080р, а бледната е f/2.2. Ценовите нива остават същите като преди:

-1799 долара за 6 ядрен 3.1Ghz Core i5 процесор, 4GB AMD Radeon Pro 5300 GPU, 8GB RAM и 256GB SSD

-1999 долара за 6 ядрен 3.3GHz Core i5 процесор, 4GB AMD Radeon Pro 5300 GPU, 8GB RAM и 512GB SSD

-2299 долара за 8 ядрен 3.8GHz Core i7 процесор, 8GB AMD Radeon Pro 5500 XT GPU, 8GB RAM и 512GB SSD

Новите конфигурации вече са достъпни за поръчка и ще бъдат по магазините по-късно тази седмица. 21.5 инчовият iMac се предлага със SSD, а iMac Pro вече се предлага стандартно с 10 ядрен процесор Intel Xeon.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This