Изберете Страница

App Store отбеляза нов рекорд от 300 милиона долара в новогодишния ден

Apple посрещна новата година ударно, въпреки че все още не е обявила финансовите си резултати от последното тримесечие. За сметка на това обаче, стана ясно, че продажбите на приложеиня в новогодишния ден са генерирали над 300 милиона долара приходи.

Освен това компанията се гордее, че по време на последната седмица от миналата година е имала рекорден брой клиенти купуващи приложения от App Store, а приходите й от магазина за седмицата от 24 до 31 декември са в размер на 890 милиона долара.

Ние сме толкова развълнувани от реакцията на потребителите към новия App Store и да видим толкова много клиенти, които откриват и се наслаждават на нови приложения и игри“ заяви Фил Шилър в изявлението си. „Искаме да благодарим на всички разработчици, които направиха тези страхотни приложения и помогнаха да променим живота на хората“.

Що се отнася до цялата година, Apple отбелязва, че разработчиците на iOS приложения през последните 12 месеца са спечелили 26.5 милиарда долара, което е с 30% повече от 2016 година.

В съобщението си за пресата Apple добавя:

„Pokemon GO се върна на върха на класациите на App Store на 21 декември с въвеждането на нови функции за добавена реалност, изградени с ARKit за по-подробен и реалистичен геймплей. Сега потребителите се радват на близо 2000 ARKit приложения, обхващащи всички категории, като сред най-популярните са игри като CSR Racing 2, Stack AR и Kings of Pool, приложенията за пазаруване на Amazon и Wayfair, образователни приложения като Night Sky и Thomas & Friends Minis и социални медии като Pitu и Snapchat”.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This