Изберете Страница

App Store отбеляза нов рекорд от 300 милиона долара в новогодишния ден

Apple посрещна новата година ударно, въпреки че все още не е обявила финансовите си резултати от последното тримесечие. За сметка на това обаче, стана ясно, че продажбите на приложеиня в новогодишния ден са генерирали над 300 милиона долара приходи.

Освен това компанията се гордее, че по време на последната седмица от миналата година е имала рекорден брой клиенти купуващи приложения от App Store, а приходите й от магазина за седмицата от 24 до 31 декември са в размер на 890 милиона долара.

Ние сме толкова развълнувани от реакцията на потребителите към новия App Store и да видим толкова много клиенти, които откриват и се наслаждават на нови приложения и игри“ заяви Фил Шилър в изявлението си. „Искаме да благодарим на всички разработчици, които направиха тези страхотни приложения и помогнаха да променим живота на хората“.

Що се отнася до цялата година, Apple отбелязва, че разработчиците на iOS приложения през последните 12 месеца са спечелили 26.5 милиарда долара, което е с 30% повече от 2016 година.

В съобщението си за пресата Apple добавя:

„Pokemon GO се върна на върха на класациите на App Store на 21 декември с въвеждането на нови функции за добавена реалност, изградени с ARKit за по-подробен и реалистичен геймплей. Сега потребителите се радват на близо 2000 ARKit приложения, обхващащи всички категории, като сред най-популярните са игри като CSR Racing 2, Stack AR и Kings of Pool, приложенията за пазаруване на Amazon и Wayfair, образователни приложения като Night Sky и Thomas & Friends Minis и социални медии като Pitu и Snapchat”.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This