Изберете Страница

App Store отбеляза нов рекорд от 300 милиона долара в новогодишния ден

Apple посрещна новата година ударно, въпреки че все още не е обявила финансовите си резултати от последното тримесечие. За сметка на това обаче, стана ясно, че продажбите на приложеиня в новогодишния ден са генерирали над 300 милиона долара приходи.

Освен това компанията се гордее, че по време на последната седмица от миналата година е имала рекорден брой клиенти купуващи приложения от App Store, а приходите й от магазина за седмицата от 24 до 31 декември са в размер на 890 милиона долара.

Ние сме толкова развълнувани от реакцията на потребителите към новия App Store и да видим толкова много клиенти, които откриват и се наслаждават на нови приложения и игри“ заяви Фил Шилър в изявлението си. „Искаме да благодарим на всички разработчици, които направиха тези страхотни приложения и помогнаха да променим живота на хората“.

Що се отнася до цялата година, Apple отбелязва, че разработчиците на iOS приложения през последните 12 месеца са спечелили 26.5 милиарда долара, което е с 30% повече от 2016 година.

В съобщението си за пресата Apple добавя:

„Pokemon GO се върна на върха на класациите на App Store на 21 декември с въвеждането на нови функции за добавена реалност, изградени с ARKit за по-подробен и реалистичен геймплей. Сега потребителите се радват на близо 2000 ARKit приложения, обхващащи всички категории, като сред най-популярните са игри като CSR Racing 2, Stack AR и Kings of Pool, приложенията за пазаруване на Amazon и Wayfair, образователни приложения като Night Sky и Thomas & Friends Minis и социални медии като Pitu и Snapchat”.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This