Изберете страница

App Store отбеляза нов рекорд от 300 милиона долара в новогодишния ден

Apple посрещна новата година ударно, въпреки че все още не е обявила финансовите си резултати от последното тримесечие. За сметка на това обаче, стана ясно, че продажбите на приложеиня в новогодишния ден са генерирали над 300 милиона долара приходи.

Освен това компанията се гордее, че по време на последната седмица от миналата година е имала рекорден брой клиенти купуващи приложения от App Store, а приходите й от магазина за седмицата от 24 до 31 декември са в размер на 890 милиона долара.

Ние сме толкова развълнувани от реакцията на потребителите към новия App Store и да видим толкова много клиенти, които откриват и се наслаждават на нови приложения и игри“ заяви Фил Шилър в изявлението си. „Искаме да благодарим на всички разработчици, които направиха тези страхотни приложения и помогнаха да променим живота на хората“.

Що се отнася до цялата година, Apple отбелязва, че разработчиците на iOS приложения през последните 12 месеца са спечелили 26.5 милиарда долара, което е с 30% повече от 2016 година.

В съобщението си за пресата Apple добавя:

„Pokemon GO се върна на върха на класациите на App Store на 21 декември с въвеждането на нови функции за добавена реалност, изградени с ARKit за по-подробен и реалистичен геймплей. Сега потребителите се радват на близо 2000 ARKit приложения, обхващащи всички категории, като сред най-популярните са игри като CSR Racing 2, Stack AR и Kings of Pool, приложенията за пазаруване на Amazon и Wayfair, образователни приложения като Night Sky и Thomas & Friends Minis и социални медии като Pitu и Snapchat”.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This