Може би вече не си спомняте подложката за безжично зареждане AirPower, която Apple представи преди почти три години, но така е не пусна на пазара. Има шанс обаче, да я видим заедно с iPhone 12, твърди Джон Просър от Front Page Tech и дори показва собствен макет на подложката.

Концепцията се основава на по-ранен пост с изтекло изображение на най-новия прототип C68, а серията туити разкрива, че наследникът на AirPower ще включва процесор А11, чипът захранващ iPhone 8 и iPhone X., за да спомогне за управлението на мощността. Това очевидно е нужно, тъй като Apple Watch изисква повече мощност от останалите джаджи на Apple, а поставянето му върху старата версия на подложката би довело до прегряването и дори запалването й, твърди Просър. Чипът А11 ще помогне за управллението на топлината, чрез включване и изключване на вътрешните зареждащи бобини, ако е нужно.

Неприятният момент във всичко това е цената на AirPower, която според Просър ще е около 250 долара. Все пак това са само поредните спекулации, свързани с неиздадения продукт на компанията, така че остава да разберем дали те ще се сбъднат, или не.