Изберете Страница

AirPods ще се свързват автоматично с Apple TV със следващата версия на операционната система

В светлината на многото промени в iOS 11, tvOS 11 остана някак си в сянка, но новата версия на операционната система все пак ще получи някои подобрения и едно от тях е наистина удобно.

Сега, когато комбинирате AirPods с вашия iPhone, безжичните слушалки автоматично се свързват с iPad, Mac и Apple Watch, които използват същия iCloud профил, благодарение на настройките си, но не и с AppleTV. Това обаче ще се промени с идването на tvOS 11. Още в първата бета версия за разработчици на операционната система, AirPods се появяват като нова опиция, което означава, че можете да възпроизвеждате музика, или да гледате филми, без да използвате високоговорителя на телевизора.

AirPods ще работят с Apple TV точно както и другите Bluetooth свързани устройства, но функцията за автоматично настройване означава, че няма да е нужно да ги сдвоявате ръчно, което се налагаше при предишната версия на операционнаат система. tvOS 11 все още е ограничена само до един iCloud акаунт, но автоматичното свързване е едно малко улеснение.

Останалите промени в следващата версия на операционната система включват нова функция за синхронизиране на началния екран, за да се поддържа инсталирането на приложения и настройките за едни и същи функции на свързаните с акаунта устройства, както и нова функция за автоматично превключване между тъмен и светъл режим. Тя е достъпна като бета версия за разработчици, а публичната ще излезе малко по-късно този месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This