Изберете Страница

AirPods ще се свързват автоматично с Apple TV със следващата версия на операционната система

В светлината на многото промени в iOS 11, tvOS 11 остана някак си в сянка, но новата версия на операционната система все пак ще получи някои подобрения и едно от тях е наистина удобно.

Сега, когато комбинирате AirPods с вашия iPhone, безжичните слушалки автоматично се свързват с iPad, Mac и Apple Watch, които използват същия iCloud профил, благодарение на настройките си, но не и с AppleTV. Това обаче ще се промени с идването на tvOS 11. Още в първата бета версия за разработчици на операционната система, AirPods се появяват като нова опиция, което означава, че можете да възпроизвеждате музика, или да гледате филми, без да използвате високоговорителя на телевизора.

AirPods ще работят с Apple TV точно както и другите Bluetooth свързани устройства, но функцията за автоматично настройване означава, че няма да е нужно да ги сдвоявате ръчно, което се налагаше при предишната версия на операционнаат система. tvOS 11 все още е ограничена само до един iCloud акаунт, но автоматичното свързване е едно малко улеснение.

Останалите промени в следващата версия на операционната система включват нова функция за синхронизиране на началния екран, за да се поддържа инсталирането на приложения и настройките за едни и същи функции на свързаните с акаунта устройства, както и нова функция за автоматично превключване между тъмен и светъл режим. Тя е достъпна като бета версия за разработчици, а публичната ще излезе малко по-късно този месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Години наред достъпът до бета версиите за разработчици на iOS се осъществяваше само чрез съответния акаунт с годишен абонамент 99 долара. Тази година Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно за всички, които са се регистрирали като разработчици....

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Apple постави началото на изцяло нова категория устройства с първите си очила за смесена реалност Vision Pro. Компанията ги определя като “революционен пространствен компютър, който безпроблемно смесва дигитално съдържание с физическия свят”. Те разполагат с изцяло...

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This