Изберете страница

AirPods ще се свързват автоматично с Apple TV със следващата версия на операционната система

В светлината на многото промени в iOS 11, tvOS 11 остана някак си в сянка, но новата версия на операционната система все пак ще получи някои подобрения и едно от тях е наистина удобно.

Сега, когато комбинирате AirPods с вашия iPhone, безжичните слушалки автоматично се свързват с iPad, Mac и Apple Watch, които използват същия iCloud профил, благодарение на настройките си, но не и с AppleTV. Това обаче ще се промени с идването на tvOS 11. Още в първата бета версия за разработчици на операционната система, AirPods се появяват като нова опиция, което означава, че можете да възпроизвеждате музика, или да гледате филми, без да използвате високоговорителя на телевизора.

AirPods ще работят с Apple TV точно както и другите Bluetooth свързани устройства, но функцията за автоматично настройване означава, че няма да е нужно да ги сдвоявате ръчно, което се налагаше при предишната версия на операционнаат система. tvOS 11 все още е ограничена само до един iCloud акаунт, но автоматичното свързване е едно малко улеснение.

Останалите промени в следващата версия на операционната система включват нова функция за синхронизиране на началния екран, за да се поддържа инсталирането на приложения и настройките за едни и същи функции на свързаните с акаунта устройства, както и нова функция за автоматично превключване между тъмен и светъл режим. Тя е достъпна като бета версия за разработчици, а публичната ще излезе малко по-късно този месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This