В светлината на многото промени в iOS 11, tvOS 11 остана някак си в сянка, но новата версия на операционната система все пак ще получи някои подобрения и едно от тях е наистина удобно.

Сега, когато комбинирате AirPods с вашия iPhone, безжичните слушалки автоматично се свързват с iPad, Mac и Apple Watch, които използват същия iCloud профил, благодарение на настройките си, но не и с AppleTV. Това обаче ще се промени с идването на tvOS 11. Още в първата бета версия за разработчици на операционната система, AirPods се появяват като нова опиция, което означава, че можете да възпроизвеждате музика, или да гледате филми, без да използвате високоговорителя на телевизора.

AirPods ще работят с Apple TV точно както и другите Bluetooth свързани устройства, но функцията за автоматично настройване означава, че няма да е нужно да ги сдвоявате ръчно, което се налагаше при предишната версия на операционнаат система. tvOS 11 все още е ограничена само до един iCloud акаунт, но автоматичното свързване е едно малко улеснение.

Останалите промени в следващата версия на операционната система включват нова функция за синхронизиране на началния екран, за да се поддържа инсталирането на приложения и настройките за едни и същи функции на свързаните с акаунта устройства, както и нова функция за автоматично превключване между тъмен и светъл режим. Тя е достъпна като бета версия за разработчици, а публичната ще излезе малко по-късно този месец.