Изберете страница

AirPods ще получат една много практична функция с iOS 11

Следващата версия на iOS ще бъде пусната през септември и ще донесе на потребителите много нови функции. Една от тях е свързана с безжичните слушалки AirPods и ще осигури повече контрол, като не просто активира Siri, а и позволява управление на музиката едновременно с това.

Ако вече сте горд собственик на елегантните слушалки на Apple, със сигурност знаете, че няма много начини за контрол на музиката. Понастоящем трябва да се докосне два пъти една от тях, за да се активира виртуалния асистент Siri и да му се зададе команда да пусне, или прескочи дадена песен например. Въпреки, че потребителите могат да програмират функцията за двойно докосване и за пауза на музиката, опциите наистина не са много.

Всичко това обаче ще се промени, когато получим iOS 11, тъй като бета тестерите са забелязали, че в нея има доста повече възможности за програмиране на всяка една слушалка. Това значава, че вече няма да се налага да вадите телефона от джоба си, или да молите Siri, когато искате да смените песента, слушана в момента.

Вече ще можете да зададете на своите слушалки опции за връщане или пропускане на песен, а едновременно с това ще имате възможноста и да използвате услугите на виртуалния асистент за пускането или спирането й. Това може би не е всичко, с нетърпение очакваме следващите бета версии на iOS 11, за да разберем какви изненади ни е подготвила Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This