Изберете Страница

AirPods ще получат една много практична функция с iOS 11

Следващата версия на iOS ще бъде пусната през септември и ще донесе на потребителите много нови функции. Една от тях е свързана с безжичните слушалки AirPods и ще осигури повече контрол, като не просто активира Siri, а и позволява управление на музиката едновременно с това.

Ако вече сте горд собственик на елегантните слушалки на Apple, със сигурност знаете, че няма много начини за контрол на музиката. Понастоящем трябва да се докосне два пъти една от тях, за да се активира виртуалния асистент Siri и да му се зададе команда да пусне, или прескочи дадена песен например. Въпреки, че потребителите могат да програмират функцията за двойно докосване и за пауза на музиката, опциите наистина не са много.

Всичко това обаче ще се промени, когато получим iOS 11, тъй като бета тестерите са забелязали, че в нея има доста повече възможности за програмиране на всяка една слушалка. Това значава, че вече няма да се налага да вадите телефона от джоба си, или да молите Siri, когато искате да смените песента, слушана в момента.

Вече ще можете да зададете на своите слушалки опции за връщане или пропускане на песен, а едновременно с това ще имате възможноста и да използвате услугите на виртуалния асистент за пускането или спирането й. Това може би не е всичко, с нетърпение очакваме следващите бета версии на iOS 11, за да разберем какви изненади ни е подготвила Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This