Следващата версия на iOS ще бъде пусната през септември и ще донесе на потребителите много нови функции. Една от тях е свързана с безжичните слушалки AirPods и ще осигури повече контрол, като не просто активира Siri, а и позволява управление на музиката едновременно с това.

Ако вече сте горд собственик на елегантните слушалки на Apple, със сигурност знаете, че няма много начини за контрол на музиката. Понастоящем трябва да се докосне два пъти една от тях, за да се активира виртуалния асистент Siri и да му се зададе команда да пусне, или прескочи дадена песен например. Въпреки, че потребителите могат да програмират функцията за двойно докосване и за пауза на музиката, опциите наистина не са много.

Всичко това обаче ще се промени, когато получим iOS 11, тъй като бета тестерите са забелязали, че в нея има доста повече възможности за програмиране на всяка една слушалка. Това значава, че вече няма да се налага да вадите телефона от джоба си, или да молите Siri, когато искате да смените песента, слушана в момента.

Вече ще можете да зададете на своите слушалки опции за връщане или пропускане на песен, а едновременно с това ще имате възможноста и да използвате услугите на виртуалния асистент за пускането или спирането й. Това може би не е всичко, с нетърпение очакваме следващите бета версии на iOS 11, за да разберем какви изненади ни е подготвила Apple.