Изберете Страница

AirPods ще получат една много практична функция с iOS 11

Следващата версия на iOS ще бъде пусната през септември и ще донесе на потребителите много нови функции. Една от тях е свързана с безжичните слушалки AirPods и ще осигури повече контрол, като не просто активира Siri, а и позволява управление на музиката едновременно с това.

Ако вече сте горд собственик на елегантните слушалки на Apple, със сигурност знаете, че няма много начини за контрол на музиката. Понастоящем трябва да се докосне два пъти една от тях, за да се активира виртуалния асистент Siri и да му се зададе команда да пусне, или прескочи дадена песен например. Въпреки, че потребителите могат да програмират функцията за двойно докосване и за пауза на музиката, опциите наистина не са много.

Всичко това обаче ще се промени, когато получим iOS 11, тъй като бета тестерите са забелязали, че в нея има доста повече възможности за програмиране на всяка една слушалка. Това значава, че вече няма да се налага да вадите телефона от джоба си, или да молите Siri, когато искате да смените песента, слушана в момента.

Вече ще можете да зададете на своите слушалки опции за връщане или пропускане на песен, а едновременно с това ще имате възможноста и да използвате услугите на виртуалния асистент за пускането или спирането й. Това може би не е всичко, с нетърпение очакваме следващите бета версии на iOS 11, за да разберем какви изненади ни е подготвила Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This