Изберете Страница

AirPods ще получат една много практична функция с iOS 11

Следващата версия на iOS ще бъде пусната през септември и ще донесе на потребителите много нови функции. Една от тях е свързана с безжичните слушалки AirPods и ще осигури повече контрол, като не просто активира Siri, а и позволява управление на музиката едновременно с това.

Ако вече сте горд собственик на елегантните слушалки на Apple, със сигурност знаете, че няма много начини за контрол на музиката. Понастоящем трябва да се докосне два пъти една от тях, за да се активира виртуалния асистент Siri и да му се зададе команда да пусне, или прескочи дадена песен например. Въпреки, че потребителите могат да програмират функцията за двойно докосване и за пауза на музиката, опциите наистина не са много.

Всичко това обаче ще се промени, когато получим iOS 11, тъй като бета тестерите са забелязали, че в нея има доста повече възможности за програмиране на всяка една слушалка. Това значава, че вече няма да се налага да вадите телефона от джоба си, или да молите Siri, когато искате да смените песента, слушана в момента.

Вече ще можете да зададете на своите слушалки опции за връщане или пропускане на песен, а едновременно с това ще имате възможноста и да използвате услугите на виртуалния асистент за пускането или спирането й. Това може би не е всичко, с нетърпение очакваме следващите бета версии на iOS 11, за да разберем какви изненади ни е подготвила Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар