Премиерата на новите безжични слушалки на Apple закъсня и те бяха пуснати на пазара едва преди месец, но за това кратко време се превърнаха в най-популярните слушалки в този сегмент.

Проучване на Slice Intelligence сочи, че онлайн продажбите на безжични слушалки нараства с 50% след като AirPods се появиха на пазара, а през декември миналата година 75% от всички продадени модели са именно безжични. Самата дата 13 декември, на която слушалките станаха достъпни за поръчка, е и своеобразен рекорд, с десет пъти повече продажби, спрямо предходните дни.

Със своя 26% дял от продажбите, AirPods отнеха първото място на Beats (15.4%) в класацията за най-популярни модели, въпреки че марката също принадлежи на Apple. Следващите места се заемат от Bose и Jaybird с 10.5 и 7.5% съответно.

За съжаление Apple не оповести официалните резултати от продажбите на AirPods, но Тим Кук ги нарече огромен успех“, първоначалните количества по магазините бързо се изчерпаха, доказвайки това.

Положителни са и оценките на потребителите, въпреки първоначалните съобщения за проблем с батерията на кутийката за зареждане.