Изберете страница

AirPods се превърнаха в най-популярните безжични слушалки в света

Премиерата на новите безжични слушалки на Apple закъсня и те бяха пуснати на пазара едва преди месец, но за това кратко време се превърнаха в най-популярните слушалки в този сегмент.

Проучване на Slice Intelligence сочи, че онлайн продажбите на безжични слушалки нараства с 50% след като AirPods се появиха на пазара, а през декември миналата година 75% от всички продадени модели са именно безжични. Самата дата 13 декември, на която слушалките станаха достъпни за поръчка, е и своеобразен рекорд, с десет пъти повече продажби, спрямо предходните дни.

Със своя 26% дял от продажбите, AirPods отнеха първото място на Beats (15.4%) в класацията за най-популярни модели, въпреки че марката също принадлежи на Apple. Следващите места се заемат от Bose и Jaybird с 10.5 и 7.5% съответно.

За съжаление Apple не оповести официалните резултати от продажбите на AirPods, но Тим Кук ги нарече огромен успех“, първоначалните количества по магазините бързо се изчерпаха, доказвайки това.

Положителни са и оценките на потребителите, въпреки първоначалните съобщения за проблем с батерията на кутийката за зареждане.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This