Изберете Страница

AirPods се превърнаха в най-популярните безжични слушалки в света

Премиерата на новите безжични слушалки на Apple закъсня и те бяха пуснати на пазара едва преди месец, но за това кратко време се превърнаха в най-популярните слушалки в този сегмент.

Проучване на Slice Intelligence сочи, че онлайн продажбите на безжични слушалки нараства с 50% след като AirPods се появиха на пазара, а през декември миналата година 75% от всички продадени модели са именно безжични. Самата дата 13 декември, на която слушалките станаха достъпни за поръчка, е и своеобразен рекорд, с десет пъти повече продажби, спрямо предходните дни.

Със своя 26% дял от продажбите, AirPods отнеха първото място на Beats (15.4%) в класацията за най-популярни модели, въпреки че марката също принадлежи на Apple. Следващите места се заемат от Bose и Jaybird с 10.5 и 7.5% съответно.

За съжаление Apple не оповести официалните резултати от продажбите на AirPods, но Тим Кук ги нарече огромен успех“, първоначалните количества по магазините бързо се изчерпаха, доказвайки това.

Положителни са и оценките на потребителите, въпреки първоначалните съобщения за проблем с батерията на кутийката за зареждане.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This