Изберете Страница

AirPods няма да бъдат готови за празниците

Apple представи своите безжични слушалки AirPods през септември, като обяви, че ще бъдат на пазара още през октомври, но това така и не се случи. Компанията съобщи, че се нуждае от още време, за да изглади проблемите с по-сложната им технология и така и не постави краен срок, когато те ще са напълно готови за потребителите. За технологичен гигант като Apple, който поставя акцента върху качествата и бляскавото представяне на своите продукти, това е меко казано разочарование. Всъщност това е и първият път, когато продукт на компанията се забавя толкова време, след като през 2010 година белият вариант на iPhone 4 излезе по-късно, заради производствени проблеми.

За разлика от останалите безжични комплекти, които получават сигнал само през едната слушалка, при AirPods това трябва да се случва и през двете, което означава много по-сложна технология и най-вероятно точно това е причината за забавянето им, според източник на The Wall Street Journal, запознат с процеса на изработката. Тази технология означава, че трябва да се синхронизират всички забавяния на звука, между двете части, като същевременно се обърне внимание и на батерията във всяка една от тях и се предвидят всички неочаквани възможности, което прави задачата наистина много трудна.

През последните месеци станахме свидетели на много слухове и предположения за датата на излизане на AirPods на пазара, но мълчанието на компанията по този въпрос прави нетърпеливи потребителите, които искат да се сдобият с чифт от тях за коледните празници. Всъщност техният чип W1, който си взаимодейства с iPhone 7 присъства и в два модела Beats – Solo 3 и Powerbeats 3, което означава, че има възможни варианти за разочарованите клиенти, но какви загуби ще понесе Apple от това забавяне, все още не е ясно.

Все пак можем да се надяваме, че AirPods ще бъдат достъпни за поръчка през януари, както гласеше и първото предположение за тях и дългото чакане ще бъде оправдано от едно наистина добро качество!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This