Apple представи своите безжични слушалки AirPods през септември, като обяви, че ще бъдат на пазара още през октомври, но това така и не се случи. Компанията съобщи, че се нуждае от още време, за да изглади проблемите с по-сложната им технология и така и не постави краен срок, когато те ще са напълно готови за потребителите. За технологичен гигант като Apple, който поставя акцента върху качествата и бляскавото представяне на своите продукти, това е меко казано разочарование. Всъщност това е и първият път, когато продукт на компанията се забавя толкова време, след като през 2010 година белият вариант на iPhone 4 излезе по-късно, заради производствени проблеми.

За разлика от останалите безжични комплекти, които получават сигнал само през едната слушалка, при AirPods това трябва да се случва и през двете, което означава много по-сложна технология и най-вероятно точно това е причината за забавянето им, според източник на The Wall Street Journal, запознат с процеса на изработката. Тази технология означава, че трябва да се синхронизират всички забавяния на звука, между двете части, като същевременно се обърне внимание и на батерията във всяка една от тях и се предвидят всички неочаквани възможности, което прави задачата наистина много трудна.

През последните месеци станахме свидетели на много слухове и предположения за датата на излизане на AirPods на пазара, но мълчанието на компанията по този въпрос прави нетърпеливи потребителите, които искат да се сдобият с чифт от тях за коледните празници. Всъщност техният чип W1, който си взаимодейства с iPhone 7 присъства и в два модела Beats – Solo 3 и Powerbeats 3, което означава, че има възможни варианти за разочарованите клиенти, но какви загуби ще понесе Apple от това забавяне, все още не е ясно.

Все пак можем да се надяваме, че AirPods ще бъдат достъпни за поръчка през януари, както гласеше и първото предположение за тях и дългото чакане ще бъде оправдано от едно наистина добро качество!