Изберете Страница

AirPods няма да бъдат готови за празниците

Apple представи своите безжични слушалки AirPods през септември, като обяви, че ще бъдат на пазара още през октомври, но това така и не се случи. Компанията съобщи, че се нуждае от още време, за да изглади проблемите с по-сложната им технология и така и не постави краен срок, когато те ще са напълно готови за потребителите. За технологичен гигант като Apple, който поставя акцента върху качествата и бляскавото представяне на своите продукти, това е меко казано разочарование. Всъщност това е и първият път, когато продукт на компанията се забавя толкова време, след като през 2010 година белият вариант на iPhone 4 излезе по-късно, заради производствени проблеми.

За разлика от останалите безжични комплекти, които получават сигнал само през едната слушалка, при AirPods това трябва да се случва и през двете, което означава много по-сложна технология и най-вероятно точно това е причината за забавянето им, според източник на The Wall Street Journal, запознат с процеса на изработката. Тази технология означава, че трябва да се синхронизират всички забавяния на звука, между двете части, като същевременно се обърне внимание и на батерията във всяка една от тях и се предвидят всички неочаквани възможности, което прави задачата наистина много трудна.

През последните месеци станахме свидетели на много слухове и предположения за датата на излизане на AirPods на пазара, но мълчанието на компанията по този въпрос прави нетърпеливи потребителите, които искат да се сдобият с чифт от тях за коледните празници. Всъщност техният чип W1, който си взаимодейства с iPhone 7 присъства и в два модела Beats – Solo 3 и Powerbeats 3, което означава, че има възможни варианти за разочарованите клиенти, но какви загуби ще понесе Apple от това забавяне, все още не е ясно.

Все пак можем да се надяваме, че AirPods ще бъдат достъпни за поръчка през януари, както гласеше и първото предположение за тях и дългото чакане ще бъде оправдано от едно наистина добро качество!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This