Изберете страница

AirPods няма да бъдат готови за празниците

Apple представи своите безжични слушалки AirPods през септември, като обяви, че ще бъдат на пазара още през октомври, но това така и не се случи. Компанията съобщи, че се нуждае от още време, за да изглади проблемите с по-сложната им технология и така и не постави краен срок, когато те ще са напълно готови за потребителите. За технологичен гигант като Apple, който поставя акцента върху качествата и бляскавото представяне на своите продукти, това е меко казано разочарование. Всъщност това е и първият път, когато продукт на компанията се забавя толкова време, след като през 2010 година белият вариант на iPhone 4 излезе по-късно, заради производствени проблеми.

За разлика от останалите безжични комплекти, които получават сигнал само през едната слушалка, при AirPods това трябва да се случва и през двете, което означава много по-сложна технология и най-вероятно точно това е причината за забавянето им, според източник на The Wall Street Journal, запознат с процеса на изработката. Тази технология означава, че трябва да се синхронизират всички забавяния на звука, между двете части, като същевременно се обърне внимание и на батерията във всяка една от тях и се предвидят всички неочаквани възможности, което прави задачата наистина много трудна.

През последните месеци станахме свидетели на много слухове и предположения за датата на излизане на AirPods на пазара, но мълчанието на компанията по този въпрос прави нетърпеливи потребителите, които искат да се сдобият с чифт от тях за коледните празници. Всъщност техният чип W1, който си взаимодейства с iPhone 7 присъства и в два модела Beats – Solo 3 и Powerbeats 3, което означава, че има възможни варианти за разочарованите клиенти, но какви загуби ще понесе Apple от това забавяне, все още не е ясно.

Все пак можем да се надяваме, че AirPods ще бъдат достъпни за поръчка през януари, както гласеше и първото предположение за тях и дългото чакане ще бъде оправдано от едно наистина добро качество!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This