Както може би знаете, Cyber Monday е ежегодно събитие за пазаруване в САЩ и много други страни, което като част от празничното пазаруване предлага големи отстъпки за широк спектър продукти.

След като Apple обяви данните за онлайн пазаруването този понеделник стана ясно, че 27 ноември 2017 година е поставил нов рекорд в онлайн продажбите в историята на компанията, с похарчените общи 6.59 милиарда долара. Само за сравнение, Black Friday тази година донесе 5.03 милиарда долара, а Денят на благодарността – 2.87 милиарда долара.

Освен, че по време на този укенд компанията успя да продаде 15 милиона iPhone, AirPods и iPad са сред най-продаваните в категория електроника в понеделник, според Adobe, която е анализирала данните от 1 трилион посещения на над 4500 сайта за търговия на дребно. От гледна точна на отстъпките, Wallmarts намали цената на AirPods с 15 долара, а много други търговци предлагаха намаления за различни модели iPad, включително и новите. Купувачите на мобилни устройства помогнаха за достигането на нов рекорд с 47.4% от посещенията (39.9% за смартфоните и 7.6% за таблетите), а приходите са нарастнали с 39.2%, доситгайки нов връх от 1.59 милиарда долара. От всички мобилни устройства този Cyber Monday, iOS е начело със средна стойност от 123 долара, а Android е със 110 долара.