Изберете страница

Action Button може да замени този за включване и изключване на звука в iPhone 15 Pro

Action Button може да замени този за включване и изключване на звука в iPhone 15 Pro, сочат CAD рендери, по които работят производителите на аксесоари в момента, твърди 9to5Mac.

Изображенията сочат, че двата Pro модела следващо поколение ще имат два механични бутона за регулиране силата на звука и един допълнителен Action Button, подобен на този на Apple Watch Ultra, който ще може да бъде програмиран със системни функции като включване и изключване на звука, фенерче и др.

Механичните бутони се движат при натискане, докато solid-state бутоните ще разчитат на Taptic Engines, за да симулират това движение. Наскоро се появиха слухове, че те може да се появят едва в серията iPhone 16 следващата година, поради неуточнени “проблеми с дизайна”, възникнали по време на разработката на iPhone 15 Pro.

Превключвателят Ring/Silent дебютира с оригиналния iPhone през 2007 година и се превърна в един от характерните елементи на устройствата, така че премахването му ще е наистина огромна промяна, но се очаква то да започне от двата Pro модела тази година и евентуално да се разпространи в цялата серия в следващите поколения.

Освен това CAD рендерите разкриват, че задната камера на iPhone 15 Pro няма да е толкова изпъкнала, колкото се очакваше първоначално. Какво точно означава това и какви ще са реалните промени в едни от най-очакваните модели смартфони в света, ще научим през септември, когато Apple представи официално серията iPhone 15.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This