Изберете страница

Бъдеща актуализация може да позволи на Apple Watch да се сдвоява с множество Apple устройства

Бъдеща актуализация ще позволи на Apple Watch да се сдвоява с множество Apple устройства, сред които iPhone, iPad и Mac, твърди нов слух. Понастоящем часовникът може да бъде сдвоен само с един iPhone и въпреки че можете да сдвоите повече от един Apple Watch към един и същ iPhone, обратната възможност не е налична, както и синхронизиране с други устройства в екосистемата на компанията.

След като Apple Watch бъде сдвоен с iPhone, той може да се използва с iPad с вписан същия Apple ID, за да следите тренировките си с Apple Fitness+ на екрана на таблета. Освен това потребителите на Mac могат да използват своя часовник, за да отключат компютъра си, да удостоверяват приложения, да преглеждат пароли и да разрешават онлайн трансакции с Apple Pay, но изключенията свършват до тук.

Тези ограничения обаче може да отпаднат, според Twitter акаунта @analyst941, който твърди, че Apple планира да промени процеса на сдвояване/синхронизиране, което означава, че часовникът вече няма да бъде свързан с един iPhone, а ще се синхронизира с множество Apple устройства.

Източникът признава, че не знае как точно ще бъде приложено това, но синхронизирането на iCloud може да е сред възможностите, подобно на начина, по който AirPods работят на различни устройства. Не е ясно и дали това означава, че все още ще е нужен iPhone за настройка на Apple Watch, преди да може да се синхронизира с други устройства на компанията, вписани със същия Apple ID в iCloud.

Не е ясно и дали промяната ще пристигне тази есен с watchOS 10, iOS 17, iPad OS 17 и macOS 14, или ще бъде отложена до 2024 година. Анонимният източник зад тази информация беше точен в прогнозите си за Dynamic Island на iPhone 14 Pro, преди устройството да бъде обявено миналата година, но няма дългосрочен опит със слуховете, така че за момента всичко това си остава само предположение и няма гаранции, че то ще се сбъдне. Може би ще научим повече по въпроса, по време на WWDC 2023, когато Apple ще представи новите версии на своите операционни системи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This